A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661762.4112.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Anuntul lui Cristian Popescu Piedone: „Aici se incheie cariera mea politica. Ma RETRAG!”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-11-2015, ora 10:44

Anuntul lui Cristian Popescu Piedone: „Aici se incheie cariera mea politica. Ma RETRAG!”

Articol de Madalina Irimia
Fostul primar Cristian Popescu Piedone a scris luni, pe pagina de Facebook, ca se retrage din viata politica. "Eu nu am sa mai fiu nici primarul Piedone, nici politicianul Piedone. Am sa fiu omul Cristian Popescu", spune fostul edil.

Cristian Popescu Piedone a fost retinut de procurorii DNA la data de 6 noiembrie in Dosarul "Colectiv" si arestat preventiv o zi mai tarziu, insa, la cateva zile, a fost pus in libertate, prin decizie a instantei.

"E foarte greu sa incep acest mesaj...E foarte greu sa imi gasesc cuvintele sa exprim ce simt, ce traiesc, ce doare cel mai tare, ce regret cel mai mult! Sa spun "condoleante" pentru cei care mor pe dinauntru pentru ca le-au murit oameni dragi in Colectiv mi se pare ca e prea, mult prea putin.

Sa va descriu ce se simte cu catusele la maini (mainile acelea care semnau "ca primarul", ca sa ma folosesc de ironia unora) e imposibil! Sa caut cuvinte care sa ma scuze, sa ma explice, sa ma scoata nevinovat, mi se pare ca nu e rolul meu! Sunt altii mai indreptatiti sa stabileasca adevarul, pe baza legii si a dovezilor.

Eu nu pot decat sa incerc sa inteleg ce mi se intampla si mai ales de ce! Stiu ca bunul Dumnezeu nu ne da pedepse, ci lectii din care sa invatam. Totul se intampla cu un scop, iar eu am sa fac tot ce pot eu, ca om, sa aflu ce am de invatat din asta. Am sa fac asta alaturi de familia mea si de oamenii care mi-au ramas aproape in toate aceste momente. Ii multumesc bunului Dumnezeu ca i-a trimis in viata mea si le sunt lor recunoscator cu tot sufletul.

Aici se incheie cariera mea politica. Ma retrag! Dar ma rog insa sa vina in fotoliul de primar cineva care sa continue ce nu am apucat eu sa termin. Am sa fiu insa deschis sa dau un sfat oricui mi-l va cere. Pentru ca am totusi 23 de ani in spate in administratia publica si cred ca pot sa ajut punand la dispozitie ce am invatat in acesti ani. Orice sfat va fi dat insa de pe o banca din Parcul Lumea Copiilor, unde am sa il plimb pe David, nepotul meu drag. El e cel care imi aminteste, chiar si in momentele astea cumplite pentru mine, ca exista minuni pe pamant.

Eu nu am sa mai fiu nici primarul Piedone, nici politicianul Piedone. Am sa fiu omul Cristian Popescu. Si sper sa ma ajute Dumnezeu sa fiu cea mai buna versiune a acelui om.

Le multumesc din suflet celor care m-au votat la alegeri, celor care au avut incredere in mine, colegilor care au muncit alaturi de mine si tuturor celor care, intr-un fel sau altul, m-au ajutat sa imi pun in aplicare proiectele. Va multumesc si voua ca ati avut rabdare sa cititi acest mesaj si va doresc multa, multa liniste!", a scris Piedone pe Facebook.

Cristian Popescu Piedone, Aurelia Iofciu si Luminita Larisa Ganea au fost retinuti de procurorii DNA in 6 noiembrie si arestati preventiv o zi mai tarziu, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti.

Decizia de arestare preventiva a fost atacata de cei trei la Curtea de Apel Bucuresti, care pe 11 noiembrie, le-a admis contestatia, fiind pusi in libertate in aceeasi zi.

Cristian Popescu Piedone este acuzat de abuz in serviciu si fals intelectual, iar Aurelia Iofciu si Luminita Larisa Ganea, de complicitate la cele doua infractiuni, in legatura cu emiterea autorizatiei de functionare pentru clubul Colectiv, unde in 30 octombrie a avut loc incendiul in urma caruia au murit 60 de persoane si alte peste 150 au fost ranite.

Potrivit ordonantelor de retinere, Cristian Popescu Piedone, in calitate de primar al Sectorului 4, a incalcat dispozitiile legale privind apararea impotriva incendiilor atunci cand a emis acordul de functionare si autorizatia de functionare, ambele din 14 ianuarie 2015, necesare desfasurarii activitatii de catre SC Colectiv Club SRL, cu la punctul de lucru in strada Tabacarilor nr 7.

Anchetatorii le acuza pe Aurelia Iofciu si Luminita Larisa Ganea ca l-au sprijinit pe primarul Sectorului 4 in emiterea celor doua acte administrative, cu incalcarea dispozitiilor legale si prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, "in sensul ca cea din urma le-a intocmit, iar prima mentionata le-a avizat".

Inspectia Judiciara (IJ) a anuntat, pe 12 noiembrie, ca face verificari privind posibile abateri disciplinare in cazul deciziei de la Curtea de Apel Bucuresti de eliberare din arest a fostului primar Cristian Popescu Piedone si a cele doua angajate ale Primariei Sectorului 4, in dosarul privind autorizarea clubului Colectiv

"Avand in vedere relatarile recente din mass-media, Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu, la data de 12 noiembrie 2015, cu privire la posibile abateri disciplinare in legatura cu modul in care Curtea de Apel Bucuresti a instrumentat si solutionat, in data de 11.11.2015, cauza avand ca obiect masuri preventive. Lucrarea a fost inregistrata distinct la Directia de inspectie judiciara pentru judecatori si Directia de inspectie judiciara pentru procurori", arata IJ, intr-un comunicat de presa.

Ulterior, Sectia Penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) si-a exprimat ingrijorarea cu privire la decizia Inspectiei Judiciare de a-l verifica pe magistratul Constantin Luchian Constantinescu de la Curtea de Apel Bucuresti, care l-a eliberat din arest pe fostul primar Cristian Popescu Piedone.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii