A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727672896.1736.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Anunt oficial: Sharapova a folosit meldonium si inaintea meciului cu Simona Halep de la Turneul Campioanelor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SPORT
09-06-2016, ora 11:23

Anunt oficial: Sharapova a folosit meldonium si inaintea meciului cu Simona Halep de la Turneul Campioanelor

Articol de Cristian Amariei
Federatia Internationala de Tenis (ITF) a dezvaluit ca Maria Sharapova a consumat meldonium si inaintea meciului cu Simona Halep de la Turneul Campioanelor din Singapore, editia din 2015.

Intr-un comunicat de presa ce contine concluziile procesului de dopaj, ITF precizeaza ca Sharapova isi facuse un obicei din a consuma meldonium.

In 2015, cand substanta nu era inca pe lista substantelor interzise de WADA ci doar in monitorizare, Sharapova a consumat meldonium la Wimbledon, Turneul Campioanelor si in finala Fed Cup cu Cehia.

La Turneul Campioanelor, Sharapova s-a intalnit cu Simona Halep si a invins-o cu 6-4, 6-4, in faza grupelor.

Conform regulamentului din tenis, jucatorii au obligatia de a anunta ce medicamente folosesc chiar daca acestea nu sunt pe lista substantelor interzise.

Totusi, ITF a dezvaluit ca in cele sapte controale efectuate intre 22 octombrie 2014 si 26 ianuarie 2016 rusoaica nu a trecut niciodata mildronatul (medicamentul ce contine meldonium) pe lista medicamentelor pe care le foloseste.

"N-am simtit ca am o mare responsabilitate sa trec pe lista toate medicamentele pe care le iau. Este o greseala a mea. N-am crezut ca trebuie sa scriu fiecare bautura pe care o beau, fiecare gel pe care-l folosesc, vitamina... N-am crezut ca-i asa important", s-a aparat Sharapova.

ITF precizeaza insa ca Sharapova nu consuma meldonium rareori, ci isi facuse un obicei din a se dopa.

Spre exemplu, la Wimbledon 2015 il consumase de 6 ori in 7 zile, iar la Australian Open 2016 de 5 ori in 7 zile! In tot acest timp, la controalele efectuate ea nu a trecut niciodata pe lista meldoniumul, mentionand doar celelalte medicamente care nu erau suspecte, precum vitaminele si anti-inflamatoarele.

De asemenea, la dosar mai sunt prezente si o serie de SMS-uri pe care Sharapova le-a primit din partea doctorului Anatoli Skalnii. Cei doi s-au despartit in 2012, dar acesta continua sa ii prescrie medicamentul ce contine meldonium si o invata cum sa il foloseasca.

"Mildronat 1-2 X 10, repeti in doua saptamani". "O ora inainte de meci, 2 pastile de mildronat". "In timpul unor competitii de mare importanta poti creste doza de mildronat la 3-4 pastile, luate cu o ora inainte de meci", ii transmitea doctorului.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii