ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-06-2015, ora 08:37

Anunt important pentru toti liceenii. Ministrul Educatiei vrea UN NOU EXAMEN pentru elev

Articol de Cristian Amariei
Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat, miercuri, ca sustine repartizarea computerizata in liceu, promovarea evaluarii nationale cu cel putin media 5, dar si o evaluare la clasa a X-a, dupa modelul fostului examen de treapta.

Ministrul Sorin Cimpeanu a afirmat ca noua lege a Educatiei trebuie sa puna accentul pe interdisciplinaritate, dar si pe promovarea competentelor elevilor.

"O noua lege a Educatiei trebuie sa dea importanta cuvenita dezvoltarii invatamantului profesional, sa asigure cadrul care sa sustina invatamantul special, (...) sa asigure reglementarea manualelor scolare ca elemente de importanta nationala si nu ca acum cand sunt privite ca un bun oarecare", a aratat ministrul Educatiei.

Potrivit ministrului Sorin Cimpeanu, in viitorul proiect de lege, clasa pregatitoare ar trebui sa ramana parte a invatamantului primar, si nu sa revina la gradinita, iar evaluarile ar trebui sa cuprinda si una la clasa a X-a.

"Astfel, in opinia mea, am putea avea evaluare la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, a VIII-a si a X-a, apoi bacalaureatul. Evaluarile la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a si a VIII-a trebuie sa se faca in conformitate cu programele scolare. Consider binevenita o evaluare la clasa a X-a, in scopul unei pregatiri optime, dupa modelul de altadata al examenului de trepta", a mai spus Sorin Cimpeanu.

In ceea ce priveste invatamantul superior, Cimpeanu a subliniat ca o prioritate a noii legi a Educatiei ar fi clasificarea universitatilor si acordarea unui mai mare grad de autonomie pentru acestea. "Aceasta clasificare ar trebui sa fie facuta cu transparenta", a spus Cimpeanu.

De asemenea, ministrul Educatiei a aratat ca noua lege are ca prioritate sincronizarea invatamantului universitar cu piata muncii. in acest sens, el a fost de acord cu premierul Victor Ponta privind necesitatea cresterii numarului de locuri pentru cei care studiaza IT.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: ministru, educatie, lege
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii