A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719816850.0955.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Anunt important pentru cei care se pregatesc sa dea examen de licenta
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-01-2016, ora 12:21

Anunt important pentru cei care se pregatesc sa dea examen de licenta

Articol de Madalina Irimia
Ministerul Educatiei Natioanale a pus in dezbatere publica Proiectul de Ordin pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind organizarea organizare si desfasurare a examenelor de licenta/diploma si disertatie. Noutatea pe care o aduce proiectul de metodologie vizeaza institutiile care organizeaza aceaste examene.

Examenele de licenta/diploma si disertatie se organizeaza si se desfasoara numai de catre institutiile de invatamant superior acreditate, pe baza unui regulament propriu aprobat de senatul universitar si publicat pe site-ul web al institutiei de invatamant superior. Regulamentul propriu privind organizarea si desfasurarea examenelor de licenta/diploma si disertatie, denumit in continuare regulament propriu, se elaboreaza in conformitate cu metodologia-cadru aprobata prin prezentul ordin, cu respectarea prevederilor legale in vigoare.

Institutiile de invatamant superior acreditate aflate in perioada de monitorizare speciala au dreptul sa organizeze si sa desfasoare examene de licenta/diploma si examene de disertatie numai pentru absolventii proprii, cu respectarea dispozitiilor legale in vigoare. Absolventii institutiilor de invatamant superior autorizate provizoriu sustin examen de licenta/diploma numai in cadrul institutiilor de invatamant superior acreditate care au programe de studii similare acreditate, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Organizarea si desfasurarea examenului de licenta/diploma

Programele de studii universitare organizate in baza Legii invatamantului nr. 84/1995, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru absolventii care au beneficiat de prelungire de studii, se finalizeaza:

a) cu examen de licenta/diploma, pentru studiile in invatamantul universitar de lunga durata;

b) cu examen de absolvire, pentru studiile in invatamantul universitar de scurta durata.

Institutiile de invatamant superior acreditate care organizeaza si desfasoara examene de finalizare a studiilor organizate in baza Legii nr. 84/1995, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, prevad in regulamentul propriu un capitol distinct privind organizarea si desfasurarea acestor examene, cu respectarea prevederilor legale in vigoare.

Sustinerea examenului de licenta/diploma este conditionata de promovarea de catre absolventi a unui examen de selectie. Examenul de selectie se organizeaza si se desfasoara in cadrul institutiilor de invatamant superior acreditate in care se va sustine ulterior si examenul de licenta/diploma. Examenul de selectie promovat este recunoscut in toate sesiunile ulterioare de examene de licenta/diploma, dar numai in cadrul institutiei la care a fost sustinut si promovat.

Pot sustine examen de licenta/diploma:

- absolventii de invatamant superior ai programelor de studii/specializarilor acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu existente, lichidate,sau intrate in lichidare;
- absolventii care au promovat examenul de selectie

Institutiile de invatamant superior acreditate organizeaza si desfasoara examen de licenta/diploma la:

a) programe de studii universitare de licenta/specializari acreditate in conditiile legii;
b) programe de studii universitare de licenta/specializari autorizate sa functioneze provizoriu, pentru care au, in acelasi domeniu de licenta, programe de studii universitare de licenta/specializari acreditate.

In situatia in care, la nivel national, intr-un domeniu de licenta exista numai programe de studii universitare de licenta/specializari autorizate sa functioneze provizoriu, absolventii acestor programe sustin examenul de licenta/diploma la institutii de invatamant superior acreditate care au programe de studii universitare de licenta/specializari acreditate similare, stabilite de catre Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in invatamantul Superior.

Mai multe detalii aici

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii