ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-08-2015, ora 10:04

Anunt de ultima ora privind relatiile diplomatice dintre SUA si Cuba. Este oficial

Articol de Madalina Irimia
Casa Alba incearca sa ajunga la un acord cu Havana pentru a incepe zborurile comerciale intre cele doua tari pana la sfarsitul anului, a relatat luni Wall Street Journal, citat de realitatea.net

Administratia Obama analizeaza de asemenea mijloace de a relaxa restrictiile impuse de Congres asupra calatoriilor americanilor in Cuba, a adaugat cotidianul, preluat de Reuters.

In Senatul american se afla in asteptare un proiect de lege privind eliminarea interdictiei de calatorie pentru americani si o masura mult mai ambitioase de a renunta la embargoul economice american in vigoare de decenii. Insa astfel de pasi se confrunta cu opozitia puternica din partea conducerii republicane a Senatului si Camerei Reprezentantilor.

Americanii care merg in prezent in Cuba pentru motive autorizate, precum vizite in scopuri familiale sau de afaceri o fac in general cu zboruri charter.

Potrivit Wall Street Journal, administratia si industria aeriana americana sunt unite in eforturile de a obtine reluarea serviciilor de transport aerian comercial catre Cuba.

"Ne-am angajat la acest lucru. Exista bunavointa de ambele parti. Vom continua discutiile", a declarat un oficial al Departamentului de Stat, citat de Wall Street Journal. Un acord pana la sfarsitul anului "este cu siguranta ceea ce speram", a adaugat el.
     
Tag-uri: sua, cuba, acord
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii