ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
30-12-2013, ora 14:40

Anul 2014 vine cu un nou val de scumpiri

Articol de Cristian Amariei

2014 aduce un val de scumpiri. Vom plati mai mult pentru combustibil, gaze si automat pentru alimente. Nici viciile nu scapa netaxate in noul an.

Accizele mai mari sunt doar inca un motiv pentru scumpiri. Tutunul ne va arde, insa, la buzunar mai tare decat focul de la aragaz. Acciza va creste cu 67 la suta asa ca nu trebuie sa ne ghiceasca nimeni in cafea ca sa ne dam seama ca vom plati mai mult pentru un pachet de tigari.

Cresterea tarifelor la carburanti duce inevitabil la noi mariri de preturi. Vom plati mai mult pentru.orice. De la alimente, la produse de tehnologie, toate trebuie sa fie transportate pana la magazin. Un cost pe care producatorii nu-l suporta din buzunarul propriu.

Si va fi, dintr-un singur punct de vedere. Anul viitor creste salariul minim de la 800, la 850 de lei. Un venit care ne asigura, insa, si sanctiuni pe masura.

Cea mai mica amenda rutiera va ajunge la 170 de lei odata cu aceasta majorare. Intr-o mare de scumpiri, nu ne ramane decat sa speram.

Daca sunteti fumator, aveti masina si depasiti frecvent viteza legala, dorinta pentru noaptea de Revelion ar trebui sa fie o marire de salariu in 2014.

Sursa: a1.ro

Foto: radiomures.ro

     
Tag-uri: scumpiri, 2014, Romania
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii