A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1728224779.5696.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Antrenamentele intense ar putea fi sigure pentru pacientii care sufera de inima
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-09-2012, ora 18:00

Antrenamentele intense ar putea fi sigure pentru pacientii care sufera de inima

Articol de Madalina Irimia

Exercitiile moderate sunt adesea prescrise pentru persoanele care au suferit un atac de cord sau operatie la inima, insa si antrenamentele intense ar putea fi o alternativa sigura pentru acestia, potrivit unui studiu norvegian, relateaza luni Reuters.

'Rezultatele studiului actual indica faptul ca riscul unui accident cardiovascular este redus atat dupa exercitii cu intensitate mare, cat si dupa cele cu intensitate moderata', scrie Oelvin Rognmo, autorul principal al studiului si cercetator la Universitatea Norvegiana de Stiinte si Tehnologie, in jurnalul de specialitate Circulation.

Rognmo si colegii sai au urmarit 4.846 de pacienti de la trei centre de reabilitare cardiaca din Norvegia in cursul unui numar total de peste 170.000 de ore de exercitii aerobice. Peste 129.450 de ore au fost petrecute cu exercitii moderate, iar restul cu exercitii de intensitate mare.

In timpul antrenamentelor moderate, o persoana a murit de atac cardiac. In cursul celor 46.000 de ore de antrenament intens, doi pacienti au suferit un stop cardiac, dar au supravietuit.

Integral pe agerpres.ro

Foto: cugetliber.ro

     
Tag-uri: sport, boala, inima
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii