ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
27-08-2015, ora 11:06

Antonescu: „Din punct de vedere politic, suntem intr-o mahala. Destinul lui Ponta are o cheie comica”

Articol de Madalina Irimia
Fostul presedintele al PNL, Crin Antonescu, a declara la Realitatea TV, ca, din punct de vedere politic, ne situam intr-o 'mahala' si a criticat in termeni duri Partidul National Liberal, atat pentru lipsa de coerenta a discursului asupra 'istoriei recente', in urma fuzionarii cu PDL, cat si in ceea ce priveste Legea alegerilor locale, in forma adoptata.

Referindu-se la PSD, Antonescu a subliniat faptul ca "nimeni nu dispretuieste mai mult omul sarac decat PSD", in conditiile in care nu putem vorbi de un partid de stanga, in Romania, singurul om care profeseaza idei de stanga fiind, in viziunea sa, jurnalistul Costi Rogozanu. Pe de alta parte, Crin Antonescu a afirmat ca ceea ce i s-a intamplat, in acesta vara, premierului Victor Ponta poate fi citit intr-o cheie comica.

"Suntem, din punct de vedere politic, intr-o mahala destul de putin demna de restul orasului si destul de insalubra. Continua sa se petreaca, in zona politica, lucruri care nu se mai petrec nicaieri (...) Experienta imi arata ca, din pacate, am avut aceasta naivitate multi ani si am plecat cu ea. E greu sa faci prietenie in politica, cu colegi de politica asa cum fac oamenii obisnuiti, in sensul de alti oameni decat cei politici. Am incercat asta fara minte, dar si fara oboseala. Din prima zi si pana in ultima zi am incercat acest lucru pentru ca, altfel, daca nu exista un potential de prietenie cu cei care faci partide, Guverne, aliante si cu care te duci in fata a milioane de oameni, daca nu exista nici macar potential, atunci chiar pentru mine e imposibil", a spus Crin Antonescu.

Fostul presedinte al PNL a vorbit si despre prietenia cu premierul Victor Ponta:

Intre mine si Victor Ponta erau si sunt multe diferente. Diferenta de varsta care e semnificativa pentru ca sunt experiente diferite (...) Cert e ca am vrut sa fiu prieten cu Victor Ponta, in sensul de care vorbim. Noi nu ne bateam cu Traian Basescu, ne bateam cu o intreaga grupare de forte care l-a facut posibil pe Traian Basescu, iar aceasta grupare de forta nu era numai in tabara vazuta a lui Traian Basescu (...) Cei mai multi oameni doreau sa ia puterea de la Traian Basescu ca sa faca, in mare, acelasi lucru, ori asta era marea provocare pe care, impreuna cu Victor Ponta, o aveam de infruntat. in sensul asta am cautat prietenia lui Victor Ponta. Au fost si momente in care ne-am inteles. Nu am nici manie, stim de ce s-a terminat totul. Cel putin, in aceasta privinta, nu imi reprosez nimic. Eu spuneam doar ca ideea unei prietenii am cautat-o pentru ca era necesara".

In acest context, Crin Antonescu l-a criticat pe fostul lider al PSD pentru afirmatiile cu privire la "abuzul" din partea justitiei. in viziunea sa, "despre Victor Ponta nu putem spune ca are un destin tragic, putem sa luam in cheie comica ce i s-a intamplat, in aceasta vara".

"In primul rand, nu e adevarat ca fura toti. Sunt atatia oameni in tara asta, in toate breslele, care nu fura. In al doilea rand, sa stiti ca apropo de discutia cu DNA, eu nu inghit nicio poveste, nici alta. Sa dea Dumnezeu sa ma insel, sa stea lucrurile asa frumos, cum le povesteste si DNA si toti politicienii care au mai ramas pe langa DNA. Orice s-ar intampla, de cate ori discutam despre sau dinspre DNA, niciodata (ca si in tema serviciilor) nu o sa pot lasa responsabilitatea acolo. Aceasta vina, daca niste lucruri nu sunt in regula acolo, este tot la politicieni. Din punct de vedere politic, e o grozavie sa fii prim-mistru si sa spui ca in Romania se fac abuzuri, din partea institutiilor, si ca eu insumi sunt victima unui abuz din partea justitiei. Nu poti sa spui asta cand esti prim-ministru si seful celui mai mare partid, in Parlament. Ce nu e in regula? Se fac abuzuri? Pai tu, ca politician, raspunzi de aceste lucruri", a mai spus Antonescu.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii