A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1737438979.1775.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Angela Merkel ar putea forta demisia lui Jean-Claude Juncker din fruntea Comisiei Europene, pe fondul diviziunilor europenilor dupa Brexit
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-07-2016, ora 12:04

Angela Merkel ar putea forta demisia lui Jean-Claude Juncker din fruntea Comisiei Europene, pe fondul diviziunilor europenilor dupa Brexit

Articol de Cristian Amariei
Cancelarul german Angela Merkel ar putea decide sa-l inlature pe Jean-Claude Juncker din fruntea Comisiei Europene 'de anul viitor', a declarat un ministru german, care a preferat sa-si pastreze anonimatul, scrie cotidianul conservator britanic The Telegraph, care noteaza ca aceasta miscare ar putea fi inca un semn al adancirii diviziunilor dintre europeni in privinta raspunsului care ar trebui oferit la votul pro-Brexit.

Frustrarea cancelarului german legata de Juncker vine pe fondul diviziunii din Europa legata de cel mai bun raspuns la Brexit: o parte pledeaza pentru utilizarea negocierilor cu Marea Britanie ca un factor de adancire a integrarii europene, in timp ce tabara cealalta pledeaza pentru o abordare mai pragmatica.

"Presiunea asupra lui [Juncker] sa demisioneze va deveni tot mai mare si cancelarul Merkel va trebui in cele din urma sa rezolve acest lucru la inceputul anului viitor", a declarat ministrul, pentru The Sunday Times, adaugand ca Berlin este furios pe un Juncker "jubiland" dupa anuntarea rezultatului votului din Marea Britanie.

Apelurile constante si lipsite de complexe ale lui Juncker pentru "mai multa Europa" au determinat alti cativa membri disidenti ai UE - printre care Polonia, Ungaria si Cehia - sa arunce o parte din vina pentru Brexit asupra sefului Comisiei.

Chiar si inainte de a fi numit seful Comisiei Europene - impotriva dorintei lui David Cameron - au fost formulate ingrijorari legate apetitul pentru alcool al lui Juncker, acuzatii respinse ca fiind o "campanie de defaimare" de catre partizanii sai.

La acel moment, The Telegraph dar si alte ziare au citat oficiali care spunea ca Juncker serveste "coniac la micul dejun" si trece peste lungile negocieri fortificat cu mari cantitati de vin rosu si coniac.

Aceste diviziuni ofera sperante pentru negociatorii britanici, care se pregatesc pentru discutii dificile si care vor sa evite o repetare a esecului negocierilor din februarie - conduse de Juncker si de Comisiei - si care, considera britanicii, l-au lasat pe David Cameron cu prea putine atuuri pentru a evita votul favorabil Brexitului.

Intr-un semnal ca batalia a fost deja castigata partial, Merkel s-a intalnit saptamana trecuta, la Berlin, cu liderii francez si italian, fara insa a-l invita si pe Juncker la discutii.

Nemultumirea lui Merkel reflecta o ruptura in crestere intre Europa intre cei care, ca Juncker si liderii francez si belgian, vor sa vada "mai multa Europa" dupa Brexit, si cei care, ca Merkel si puternicul sau ministru de Finante, Wolfgang Schauble, cred ca acest lucru ar fi o "nebunie".

Inainte de votul Brexit, oficiali de rang inalt din Comisie si-au manifestat speranta ca o iesire a Marii Britanii ar permite definitivarea proiectului european, atragand tari reluctante precum Polonia in zona Euro "in cinci ani".

Dupa Brexit, ministrii francezi s-au aratat mult mai putini concilianti fata de Marea Britanie decat Germania, manifestandu-si la scena deschisa dorinta de relocare a unor institutii financiare la Paris, iar Francois Hollande a afirmat ca acum Regatul "trebuie sa faca fata consecintelor", noteaza The Telegraph.

Temandu-se ca apelurile italiene si franceze pentru adancirea integrarii ar putea in cele din urma sa ingreuneze factura suportata de Germania pentru economiile in dificultate din sudul Europei, Merkel a temperat aceasta viziune, cerand sa i se acorde timp Marii Britanii pentru a-si negocia exitul.

In acelasi timp, Germania incheaga in tacere o alianta cu Polonia si alte tari estice si baltice pentru a para apelurile pentru "mai multa Europa" din Franta, Italia si Belgia.

Primele semne legate de modul in care europenii vor reusi sa pastreze un front unit impotriva Marii Britanii vor fi vizibile la summitul din 16 septembrie, la Bratislava, cand cei 27 de membri ai UE se vor reuni pentru a discuta pozitia comuna fata de Brexit.

Germania a anuntat deja ca are in vedere o forma de "membru asociat" al Marii Britanii, dar a exclus clar accesul Regatului la piata unica fara dreptul la libera circulatie.

Sursa: hotnews.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CaseyCeF,  11.03.2017 18:59

wh0cd833492 Cialis Online

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii