ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
02-06-2016, ora 10:39

Angela Merkel, anunt de ultima ora referitor la prelungirea sanctiunilor impuse Rusiei de UE

Articol de Cristian Amariei
Cancelarul german, Angela Merkel, sustine ca nu exista niciun motiv pentru care UE sa renunte la sanctiunile impuse Rusiei pe fondul anexarii peninsulei Crimeea, fosta provincie ucraineana, in 2014, a declarat un purtator de cuvant al Guvernului german, citat de Reuters.

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a subliniat marti ca anumite state membre UE sunt sceptice in privinta prelungirii sanctiunilor impuse Rusiei pe fondul crizei teritoriale cu Ucraina in chestiunea anexarii Crimeei si nu se stie exact daca cele 28 de state membre ale blocului european vor decide sa le prelungeasca, anunta Mediafax.

"Pot doar sa va spun ca in prezent cancelarul german poarta discutii cu ministrul de Externe si ca amandoi au agreat ca acordul de pace de la Minsk trebuie sustinut in continuare.

Cancelarul nu vede niciun motiv pentru care aceste sanctiuni sa fie ridicate", a indicat Christiane Wirtz, purtatorul de cuvant al Guvernului german, in cadrul unei conferinte de presa.

Un purtator de cuvant al Ministerului de Externe a precizat ca declaratiile facute de Steinmeier nu intra in contradictie cu pozitia Guvernului german fata de criza din Ucraina si cu declaratia finala comuna a liderilor statelor care au participat la summitul G7 din Japonia saptamana trecuta.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii