ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-12-2012, ora 11:30

Angajatorii romani pot obtine anul viitor 5.500 de autorizatii de munca pentru straini

Articol de Cristian Amariei

Un numar de 5.500 de autorizatii de munca pentru cetatenii straini care indeplinesc conditiile si doresc sa se incadreze in munca in Romania vor putea fi eliberate in anul 2013 de Inspectoratul General pentru Imigrari in conformitate cu prevederile legale in materie.

Tipurile si numarul de autorizatii de munca ce pot fi obtinute de angajatorii din Romania sunt: autorizatii de munca pentru lucratorii permanenti - 3.000, autorizatii de munca pentru lucratorii detasati - 900, autorizatii de munca pentru lucratorii inalt calificati - 800, autorizatii de munca pentru lucratorii sezonieri - 100, autorizatii de munca nominale - 100, autorizatii de munca pentru lucratorii stagiari - 200, autorizatii de munca pentru sportivi - 300 si autorizatii de munca pentru lucratori transfrontalieri - 100, se arata intr-un comunicat al Biroului de Informare si Relatii Publice al inspectoratului remis vineri AGERPRES.

In situatia in care numarul cererilor pentru eliberarea de autorizatii de munca este mai mare decat numarul stabilit, acesta poate fi suplimentat prin hotarare a guvernului, in baza unui memoriu justificativ, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. In aceleasi conditii se procedeaza si in cazul in care se constata, din dinamica eliberarii autorizatiilor de munca, necesitatea unei redistribuiri a acestora de la o categorie la alta.

In cursul anului 2012, pana la sfarsitul lunii octombrie, Inspectoratul General pentru Imigrari a eliberat un numar de 2.454 autorizatii de munca cetatenilor strainilor. Din totalul numarului de autorizatii emise, 1.488 au fost pentru lucratorii permanenti, 658 pentru lucratorii detasati, 94 inalt calificati, 190 sportivi si una pentru lucratori transfrontalieri.

Cei mai multi lucratori provin din state precum Turcia (601), China (392), Serbia (164), Filipine (164) si Sri Lanka (106).

Sursa: AGERPRES

Foto: bursademunca.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii