A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719835231.478.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Angajatii MAI vor primi un spor de 75% pentru fiecare zi de sarbatoare legala lucrata
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-01-2015, ora 08:45

Angajatii MAI vor primi un spor de 75% pentru fiecare zi de sarbatoare legala lucrata

Articol de Cristian Amariei
Un proiect de ordin de ministru publicat pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne stipuleaza ca angajatii MAI vor fi platiti cu un spor de 75% pentru fiecare zi de weekend sau de sarbatoare legala pe care o vor lucra. Astfel, daca un politist lucreaza, spre exemplu, in duminica Pastelui, el va fi platit ca pentru o zi lucratoare normala, la care se adauga si un spor de 75%.

"Majorarea se acorda pentru personalul care desfasoara activitati:
a) in zilele de sambata, duminica, precum si in zilele de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, denumite in continuare zile de sarbatori legale, in cadrul duratei normale a timpului de munca;
b) in zilele de sambata, duminica, precum si in zilele de sarbatori legale, peste durata normala a timpului de munca", se arata in proiectul de ordin afisat supus dezbaterii publice.

Sub acelasi regim de acordare a sporului de 75% vor intra si orele lucrate peste program. Ordinul nu blocheaza posibilitatea ca orele lucrate intr-o sarbatoare legala sa fie compensate intr-o alta zi libera, insa in acest caz nu se va mai acorda plata aferenta orelor respective, ci doar sporul de 75%.

In mod normal, o zi lucrata la sfarsit de saptamana ar trebui compensata cu doua zile libere, asa cum se intampla in cazul altor bugetari, insa deficitul de personal din cadrul Ministerului de Interne a determinat introducerea sporului de 75% si acordarea unei singure zile libere compensatorii.

Sursa. rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii