ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
18-01-2013, ora 14:30

Andronescu: Scoaterea clasei zero din ciclul primar depinde de numarul locurilor din gradinite

Articol de Madalina Irimia

Fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu a declarat joi seara, la Gandul Live, ca revenirea clasei pregatitoare la gradinita depinde, in opinia ei, de numarul locurilor din unitatile de invatamant prescolar.

Andronescu a subliniat ca datele certe privind numarul locurilor din gradinite au "cea mai mare greutate" in luarea unei decizii in aceasta privinta.

"Decizia nu se ia usor, trebuie foarte bine cantarita", a adaugat ea.

In acelasi context, Andronescu a afirmat ca mutarea asa-numitei clase zero de la gradinita la scoala, in anul scolar 2012-2013, a fost "o greseala" si ca in vara anului trecut, cand ea era ministru al Educatiei, "nu mai era cale de intoarcere", intrucat copiii erau deja inscrisi.

Fostul ministru al Educatiei, in prezent presedinte al Comisiei pentru invatamant din Senat, a mai spus ca majoritatea parintilor se declara in favoarea clasei pregatitoare la gradinita, aceasta varianta fiind sustinuta, in opinia sa, si de programa si, implicit, de asigurarea spatiilor de joaca necesare.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca, in opinia sa, clasa pregatitoare trebuie sa revina la gradinita, el precizand ca a discutat deocamdata doar telefonic cu ministrul Educatiei, dar ca va discuta si direct cu acesta pentru a vedea cum poate fi pusa in aplicare masura din acest an.

El a facut aceste declaratii, intrebat despre recentele afirmatii ale ministrului Educatiei, Remus Pricopie, conform carora clasa pregatitoare va ramane la scolile generale.

In iulie 2012, Andronescu, pe atunci ministru al Educatiei, spunea ca introducerea clasei pregatitoare in ciclul primar, din toamna anului respectiv, este o idee nastrusnica, fortata si nefinantata, care, in scolile cu clase I-XII, va aduce la un loc copii de cinci ani si tineri de 18, motiv pentru care, dupa primul semestru, va fi facuta o evaluare.

Andronescu a mai spus, tot atunci, ca va trebui analizat in ce masura se vor integra copii foarte mici, din clasa pregatitoare, alaturi de unii mult mai mari decat ei ca varsta si care vor fi efectele acestei integrari.

In prima zi a anului scolar 2012-2013, Andronescu reitera demersul de a se face o evaluare a clasei pregatitoare, luandu-se in considerare intoarcerea acesteia la gradinita.

Trecerea grupei pregatitoare la ciclul primar si, implicit, transformarea ei in clasa zero au fost prevazute in Legea educatiei din 2010, aprobata in mandatul de ministru al Educatiei al lui Daniel Funeriu.

Sursa: mediafax.ro

Foto: mediafax.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii