A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727663969.3838.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Andreea Paul (PNL): „BNR se confrunta cu cea mai grava criza de imagine din ultimul deceniu”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
11-08-2016, ora 10:48

Andreea Paul (PNL): „BNR se confrunta cu cea mai grava criza de imagine din ultimul deceniu”

Articol de Madalina Irimia
Banca Nationala se confrunta cu "cea mai grava" criza de imagine din ultimul deceniu, a declarat miercuri deputatul liberal Andreea Paul, care a adaugat ca se impune schimbarea rapida a atitudinii BNR in favoarea transparentei si a eticii profesionale.

"Se impune schimbarea rapida a atitudinii BNR in favoarea transparentei si a eticii profesionale, dar si a legii de functionare a BNR. Banca Nationala se confrunta cu cea mai grava criza de imagine din ultimul deceniu", a precizat Andreea Paul, conform unui comunicat transmis, miercuri, Agerpres.

Ea a completat ca stabilitatea monedei nationale si stabilitatea financiara sunt bunuri publice, iar cei care detin atributia asigurarii acestora exercita o functie publica. In acest sens, Andreea Paul a punctat ca sunt necesare transparenta, responsabilitatea, eficienta si eficacitatea.

"Aceste fundamente nu exclud salariile si veniturile personalului BNR. Din contra. Ipocrizia transparentei cu chiu cu vai a salariului lunar al guvernatorului si nu a veniturilor anuale a revoltat opinia publica. Nu sunt putini cei care stiu adevarul primelor care completeaza salariile lunare si care trebuie transparentizate, oricare ar fi nivelul lor. Modelul transparentei Bancii Centrale Europene este bun de urmat din acest punct de vedere. Opacitatea nu mai poate fi acceptabila", a precizat ea.

Deputatul liberal a adaugat ca mandatele guvernatorilor bancilor centrale sunt limitate la doua in majoritatea tarilor dezvoltate, iar Banca Centrala Europeana limiteaza la opt ani mandatul guvernatorului central.

"Romania este singura tara din lume care are acelasi guvernator de mai bine de un sfert de veac. Costurile publice ale inertiei mandatelor guvernatorului BNR si ale acestui record comunistoid se platesc. Modificarea legii de functionare a BNR este obligatorie", a sustinut Andreea Paul.

Ea a reamintit ca a depus in Parlament un proiect de lege "bine fundamentat si nepopulist" pentru limitarea numarului mandatelor guvernatorului BNR la doua, garantarea conditiilor clare de expertiza in domeniul supravegherii bancare pentru membrii numiti in Consiliul de Administratie si intarirea independentei politicii monetare, dar Banca Nationala "s-a opus vehement fara sa aduca vreun argument tehnic".
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii