ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
03-11-2016, ora 13:04

Anca Dragu: „Cresterile salariale aprobate recent nu pot fi incluse in bugetul pe 2017”

Articol de Cristian Amariei
Anca Dragu a facut o declaratie potrivit careia cresterile salariale pentru mai multe categorii de bugetari aprobate recent de deputatii din mai multe comisii de specialitate ar costa 4,85 miliarde de lei.

Anca Dragu, ministrul Finantelor, a participat la Ziua Portilor Deschise organizata miercuri la sediul Bancii Mondiale din Bucuresti.

Cresterile salariale recent aprobate ar avea un impact foarte mare care nu ar putea fi inclus in bugetul pe 2017, a spus Dragu.

Potrivit ministrului, o decizie cu privire la contestarea acestor masuri la Curtea Constitutionala va fi luata dupa ce Parlamentul va adopta forma finala a ordonantei privind salarizarea in sectorul bugetar.

"Impactul acestor masuri (cresterea salariilor - n.r.) este de 4,85 miliarde de lei. Este un impact foarte mare care nu ar putea fi inclus in bugetul pe 2017, in conditiile respectarii politicilor fiscal-bugetare si angajamentelor in acest domeniu. Ma refer aici, in principal, la tinta de deficit bugetar de 3%. Conform Constitutiei, orice crestere de cheltuiala trebuie insotita de o crestere corespunzatoare a veniturilor, justificata, sau de o reducere a altor cheltuieli. Aceasta este prevederea constitutionala. Vom vedea ce forma va fi adoptata in Parlament si vom lua o decizie dupa aceea daca o vom contesta sau nu la Curtea Constitutionala", a declarat ministrul Finantelor.

Continuarea aici
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  22.06.2017 01:23

wh0cd65087 generic levitra online buy revia online cymbalta furosemide lipitor vermox

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii