A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662474.8179.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ametelile pot ascunde boli grave! Medicii ne indeamna sa luam in serios vertijurile
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-04-2015, ora 09:28

Ametelile pot ascunde boli grave! Medicii ne indeamna sa luam in serios vertijurile

Articol de Madalina Irimia
Senzatia de ameteala e pusa cel mai adesea de cei care sufera de vertij pe seama unei carente de vitamine. Medicii avertizeaza insa ca pierderea echilibrului, clatinarea sau aparenta rotirii obiectelor din jur pot fi, de fapt, indiciile unor boli mai grave.

1. Hipotensiune ortostatica - Atunci cand te ridici brusc din pat sau de pe scaun si apare ameteala, e vorba despre hipotensiunea ortostatica (incapacitatea organismului de a se adapta rapid la schimbarea pozitiei corpului). si asta deoarece inima, care mentine o anumita presiune a sangelui, nu-l pompeaza rapid spre creier si astfel, omul ameteste cateva secunde. Remediul pentru aceasta stare e hidratarea cu doi litri de apa pe zi.

2. Hipertensiune - Ametelile pot aparea si la persoanele cu hipertensiune si sunt asociate cu dureri de cap, tiuituri in ureche sau senzatia de “musculite” in fata ochilor. De asemenea, in cazul in care luati o doza prea mare de medicamente antihipertensive, poate aparea hipotensiunea insotita de ameteli.

3. Accident vascular cerebral - Aparitia brusca a vertijului si vederea dubla, precum si o slabiciune la nivelul picioarelor si pierderea coordonarii miscarilor sunt motive de panica. Daca vertijul se mentine timp indelungat (cateva zile), atunci e semnul unui atac vascular cerebral.

4. Tumori cerebrale - in general, ametelile au un debut lent, gradat si, de obicei, sunt insotite de dureri de cap cu intensitate crescanda, la cei suspecti de tumori cerebrale. Vertijul poate creste in intensitate in functie de pozitia corpului.

5. Spondiloza cervicala - in acest caz, centrii de echilibru din organism nu se iriga cum trebuie cu sange. Uneori, la miscarile capului si ale gatului cel putin una dintre arterele cerebrale e comprimata pentru scurt timp. Astfel, se diminueaza debitul sangvin care ajunge la sistemul vestibular si apar ametelile. Uneori pot fi insotite de caderi de tensiune, greata si aparitia unor pocnituri in urechi.

Mai multe aici.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii