ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-12-2015, ora 13:09

Americanii nu mai tin pasul cu tehnologiile de armament avansat. Cine i-a intrecut

Articol de Madalina Irimia
Specialistii Centrului American pentru Evaluari Strategice avertizeaza ca SUA este devansata de alte state ale lumii in domeniul proiectarii de arme electromagnetice.

Conform declaratiilor acestora, tehnologiile folosite de catre americani nu tin pasul cu evolutia la nivel mondial din domeniul militar.

Reprezentantii Centrului considera ca armele electromagnetice vor schimba modul de desfasurare a conflictelor, la fel cum smartphone-urile ne-au schimbat perceptia asupra conexiunilor interumane. Drept urmare, pentru ca un stat sa obtina victoria intr-un conflict, ar trebui sa investeasca sume importante de bani in proiectarea de arme avansate.

Intr-o declaratie facuta recent, John McAfee, fondatorul companiei de securitate informatica McAfee, a declarat ca armele electromagnetice vor juca un rol major in desfasurarea conflictelor. Cunoscutul antreprenor atragea atentia asupra faptului ca astfel de arme vor putea ucide peste 90% din populatia SUA intr-un conflict desfasurat pe parcursul unei singure luni.

Specialistii Centrului pentru Evaluari Strategice motiveaza stagnarea SUA in domeniul militar avansat prin faptul ca la sfarsitul Razboilui Rece, armata americana nu a avut concurenta in producerea de arme. Drept urmare, SUA nu si-a imbunatatit tehnologiile de care a dispus, fiind devansata de tari precum China sau Rusia. intre timp, aceste state si-au indreptat atentia asupra identificarii punctelor vulnerabile ale sistemelor americane de aparare.

Liderii SUA au fost avertizati de situatia dificila in care poate fi pus statul, in cazul declansarii unui conflict cu arme avansate. Printre hotararile luate de acestia s-a numarat cresterea investitiilor pentru producerea de drone capabile sa faca fata unui razboi hipertehnologizat.

Sursa: descopera.ro
     
Tag-uri: sua, arme, investitii
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii