A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661761.6983.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Americanii au inventat pizza care nu se strica: are un termen de valabilitate de 3 ani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-02-2014, ora 11:07

Americanii au inventat pizza care nu se strica: are un termen de valabilitate de 3 ani

Articol de Cristian Amariei

Un laborator de cercetare militara a inventat pizza care are un termen de valabilitate de 3 ani si nu necesita congelare.

Puteti vedea aici mai multe imagini cu pizza ce rezista 3 ani

Cercetatorii americani de la un laborator din statul Massassuchets au "inventat" o pizza revolutionara. Puteti sa o lasati pe masa timp de 3 ani si ea va fi in tot acest timp comestibila, explica Michelle Richardson, cercetatoare in cadrul centrului Natick Soldier, din cadrul armatei americane, relateaza Le Figaro.

Pizza este unul dintre felurile de mancare preferate ale soldatilor, astfel ca Michelle Richardson s-a chinuit timp de 2 ani sa creeze o pizza care sa reziste o perioada cat mai mare de timp.

Un studiu a aratat ca din 1981 pana in prezent, pizza este mancarea numarul unu in preferintele soldatilor din SUA.

"Pizza care rezista 3 ani are mai mult sau mai putin acelasi gust ca si o pizza traditionala. Ceea ce difera este ca nu poate fi consumata calda, ci la temperatura camerei", spune Jill Bates, director birou de teste culinare.

Cum a fost realizata ea? Cercetatorii au stabilit ca trebuie sa evite ca umezeala din cascaval, rosii sau restul garniturii sa ajunga pe blatul din aluat, ceea ce favoriza aparitia bacteriilor. Ei au folosit o serie de ingrediente precum zahar, sare sau siropuri pentru a impiedica acest "fenomen".

Astfel, cercetatorii au modificat aciditatea aluatului, a sosului si a cascavalului, pentru a impiedica patrunderea oxigenului si a bacteriilor in produsul finit. Pizza are un termen de valabilitate atat de ridicat si gratie ambalajului din plastic si metal, care impiedica reziduurile din aer sa patrunda in interior.

Foto: toska.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii