ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-01-2013, ora 16:15

Americanii au ales filmul preferat la Oscar 2013

Articol de Cristian Amariei

Au mai ramas doar cateva saptamani pana la gala premiilor Oscar din acest an, iar compania Ipsos a realizat un sondaj prin care i-a intrebat pe americani ce film ar vrea sa castige marele premiu in acest an. Cele mai multe voturi le-a adunat filmul lui Steven Spielberg, “Lincoln”.

Desi a castigat Globul de Aur pentru “Cel mai bun lungmetraj”, filmul lui Ben Affleck, “Argo” a strans doar 4% din voturi.

Steven Spielberg mai este preferat de americani la categoria “Cel mai bun regizor”, unde a obtinut 36% din totalul voturilor.

La categoria “Cel mai bun actor in rol principal”, favoritul americanilor este britanicul Daniel Day-Lewis, cu rolul lui Abraham Lincoln. El i-a invins in top pe Denzel Washington (“Fight”) si Hugh Jackman (“Les Miserables”), adunand 22% din voturile exprimate.

In opinia publicului american, premiul Oscar pentru “Cea mai buna actrita” ar trebui sa mearga la Naomi Watts, pentru rolul din “The Impossible”. Totusi, in cazul “celei mai bune actrite”, lupta pare a fi stransa. Daca Naomi Watts a adunat 12% din voturi, pe locul al doilea se claseaza Jennifer Lawrence, cu 10%, iar pe locul al treilea, Jessica Chastain, cu 9%.

A 85-a gala de decernare a premiilor Oscar are loc pe 24 februarie, la Los Angeles.

Sursa:askmen.ro

Foto: npr.org

     
Tag-uri: premii, Oscar, filme
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii