A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817034.4146.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Amenzile pentru soferi se maresc de la 1 mai
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-04-2016, ora 09:25

Amenzile pentru soferi se maresc de la 1 mai

Articol de Madalina Irimia
Amenzile rutiere vor creste de la 1 mai cu 20%, odata cu majorarea salariul minim pe economie.

Deoarece valoarea punctului-amenda este calculata in functie de salariul minim, respectiv 10% din acesta, se ca va ajunge la 125 lei pentru un punct-amenda, de la 105 lei in prezent. De exemplu, depasirea vitezei va fi sanctionata chiar si cu 2.500 de lei, iar amenda pentru nepurtarea centurii de siguranta va fi intre 250 si 375 de lei, suma care se reduce la jumatate daca este achitata in 48 de ore, potrivit ziarul ring.

Sanctiunile sunt stabilite de clase, in fuctie de gravitatea faptelor si de pericolul social pe care acestea il prezinta.

Astfel, manevre de schimbare a directiei de mers facute fara respectarea obligatiei de semnalizare si nerespectarea semnificatiei culorii galbene a semaforului, se numara printre faptele sanctionate cu amenzi din clasa I, cu 2 sau 3 puncte-amenda.

Pentru nerespectarea semnificatiei indicatoarelor si marcajelor de obligare sau conducerea autovehiculelor fara a avea trusa medicala, triunghiuri reflectorizante si stingator de incendii, soferul va fi sanctionat cu amenzile din clasa a II-a, respectiv 4 sau 5 puncte-amenda.

Conducerea unui autovehicul cu un permis expirat sau circulatia cu un autovehicul care are defectiuni la sistemul de iluminare/avertizare sonora ori cand acestea lipsesc se sanctioneaza cu amenzile din clasa a a III-a, insemnand de la 6 la 8 puncte-amenda.

Amenzile din clasa a IV-a, de la 9 la 20 de puncte-amenda se dau pentru fapte precum circularea cu vehicule al caror termen de valabilitate al inspectiei tehnice periodice este expirat sau atunci cand soferii nu au anvelope de iarna pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei.

Sursa: gandul.info
     
Tag-uri: majorare, soferi, amenzi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii