ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-09-2016, ora 13:23

Ambasadorul britanic: Romania a facut eforturi mari pentru a combate coruptia. Mai are de lucrat sa finalizeze reformele

Articol de Cristian Amariei
Romania a facut eforturi mari pentru a combate coruptia, dar mai are de lucrat pentru a finaliza reformele din ultimii ani, a declarat marti ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Paul Brummell.

"Romania, alaturi de partenerii sai internationali, a facut eforturi mari pentru a combate coruptia. Romania a intrat in Uniunea Europeana cu promisiunea de a lupta pentru o societate mai curata si mai putin corupta. Aceasta se reflecta in MCV, prin care se angajeaza sa reformeze sistemul judiciar, sa combata coruptia la toate nivelurile si sa stabileasca o Agentie de Integritate.

Romania a facut progrese majore in toate aceste aspecte, dar mai are mult de lucrat pentru a finaliza reformele din ultimii ani", a subliniat Paul Brummell, in cadrul unui eveniment organizat de europarlamentarul Monica Macovei, dedicat tematicii anticoruptiei in sectorul privat.

Ambasadorul britanic a adaugat ca un pas important il reprezinta adoptarea de catre Executivul de la Bucuresti a Strategiei Nationale Anticoruptie pentru urmatorii patru ani de zile, document care, a spus el, se concentreaza pe "o mai mare transparenta si masuri de crestere a integritatii in institutiile publice, dar si o atentie mai mare acordata educatiei in spiritul anticoruptiei".

Brummell a subliniat ca Marea Britanie are adoptata din 2010 o Lege anti-mita, care introduce, printre altele, sanctiuni pentru companii in cazul in care se constata "esecul de a preveni coruptia care are loc in numele companiei".

El a adaugat ca Marea Britanie incurajeaza autoritatile din Romania sa dezbata si sa adopte cele mai eficiente modele de prevenire si combatere a coruptiei.

"Sunt convins ca Marea Britanie este si poate fi in continuare un prieten si un partener de incredere al Romaniei, pentru progresul necesar in directia dorita de majoritatea cetatenilor sai", a spus ambasadorul britanic la Bucuresti.

La dezbatere au participat ministrul Justitiei, Raluca Pruna, ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm, experti straini in lupta anticoruptie, reprezentanti ai ONG-urilor si ai Camerei de Comert Britanico-Romane (BRCC).

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii