ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
27-07-2015, ora 08:07

Alina Gorghiu: „Guvernul lupta doar sa controleze politic TVR, nu sa-i rezolve problemele”

Articol de Cristian Amariei
Copresedintele PNL Alina Gorghiu sustine ca Televiziunea publica este "distrusa prin inactiune guvernamentala", Guvernul Ponta fiind, in opinia sa, mai degraba preocupat sa controleze politic TVR decat sa rezolve problemele financiare cu care se confrunta institutia.

"Ieri, la Calarasi, am atras atentia asupra situatiei Televiziunii publice din Romania. Am spus ca TVR a fost si este distrusa prin inactiune guvernamentala. Lucrurile au mers din rau in mai rau, datoriile au continuat sa creasca, ajungand la peste 150 de milioane de euro. Am cerut Guvernului Ponta sa nu paseze responsabilitatea pentru TVR catre Parlament, reamintindu-i premierului ca a semnat un memorandum in 2012 pentru redresarea Televiziunii publice. Din pacate, Guvernul lupta doar sa controleze politic TVR, nu sa-i rezolve problemele", sustine Gorghiu intr-o postare de duminica pe pagina sa de Facebook.

Si secretarul executiv al PNL, Radu Carp, a solicitat, vineri, Guvernului gasirea unei solutii pentru redresarea situatiei Televiziunii publice, propunand fie indexarea taxei radio-tv cu rata inflatiei, fie masura amnistierii fiscale a datoriei TVR cu conditia ca aceasta sa renunte la veniturile obtinute din publicitate.

Potrivit lui Carp, "Guvernul refuza sa discute orice solutie pentru TVR", desi, dupa cum a sustinut el, este singurul care poate veni cu o rezolvare, fiindca, in 2012, a fost semnat un memorandum intre Guvernul Ponta si Televiziunea Romana, prin care TVR se angaja sa dea afara peste 800 de persoane, iar Executivul se obliga sa indexeze taxa radio-tv cu rata inflatiei.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: alina gorghiu, guvern, psd
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii