ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
13-07-2015, ora 13:08

Alina Gorghiu: „Daca Victor Ponta nu este bun pentru PSD, de ce ar mai fi bun ca prim-ministru?”

Articol de Cristian Amariei
Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a comentat, duminica, retragerea lui Victor Ponta de la sefia PSD, intrebandu-se retoric "daca Victor Ponta nu este bun pentru PSD si incurca PSD-ul din pricina situatiei sale judiciare, de ce ar mai fi bun ca prim-ministru?"

Premierul Victor Ponta a anuntat duminica, printr-o scrisoare adresata liderilor social-democrati si postata pe Facebook, decizia de "a nu mai ocupa nicio functie de conducere" in PSD, pana la momentul in care isi va demonstra nevinovatia fata de acuzatiile care ii sunt aduse in justitie.

"Ma intreb (nu ca un co-presedinte al PNL, ci in calitate de cetatean de rand) daca Victor Ponta nu este bun pentru PSD si incurca PSD-ul din pricina situatiei sale judiciare, de ce ar mai fi bun ca prim-ministru? E o intrebare la care premierul nu are raspuns sau, daca are, nu vrea sa-l dea romanilor. De foarte multa vreme, nu mai reusesc sa-l inteleg pe omul politic Victor Ponta. Cred ca demisia domniei sale in calitate de presedinte al PSD si de premier al Guvernului Romaniei se impunea inca de cand DNA a facut anuntul de urmarire penala. Avea suficient timp sa-si demonstreze orice fel de stare de nevinovatie", a declarat Alina Gorghiu pentru PSnews.ro.

Intrebata daca aceasta retragere va atarna mai greu la motiunea de cenzura din toamna, Alina Gorghiu a raspuns: „Nu. Demisia lui nu are legatura cu motiunea de cenzura, pentru ca motiunea nu era indreptata catre presedintele PSD, ci catre seful Guvernului si activitatea cabinetului. Cred ca, din pacate, lipsa de legitimitate ca premier al lui Victor Ponta este aceeasi, ea continua si astept, in continuare, demisia din functia de prim-ministru. Soarta PSD-ului este importanta, dar numai pentru cei din partid. Din fericire pentru noi, perspectiva unui guvern liberal este una care ne da speranta ca Romania poate merge intr-o directie corecta".

Premierul Victor Ponta a anuntat duminica, pe Facebook, ca nu va mai ocupa nicio functie de conducere in PSD pana la momentul in care isi va demonstra nevinovatia fata de acuzatiile aduse in justitie. Ponta le-a trimis, in acest sens, o scrisoare liderilor PSD, in care precizeaza ca isi va face, "ca Prim Ministru si membru de partid", datoria fata de PSD.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii