ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-04-2015, ora 08:44

Alina Bica, eliberata din penitenciar: „Sunt o femeie de succes in continuare. Nu am ce sa-mi reprosez”

Articol de Cristian Amariei
Alina Bica, fostul procuror sef DIICOT, a fost eliberata, marti, din Penitenciarul Targsor si va fi plasata in arest la domiciliu. Fosta sefa DIICOT a fost asteptata la iesirea din inchisoare de sotul ei, dar si de avocata Laura Voicu.

Alina Bica a iesit din Penitenciarul Targsor marti dupa-amiaza, in jurul orei 18.30, dupa sase luni in care s-a aflat in arest preventiv pentru mai multe acuzatii de coruptie.

Alina Bica a fost asteptata la iesirea din inchisoare de sotul ei, dar si de avocata Laura Voicu. Fostul procuror-sef DIICOT va fi plasat in arest la domiciliu, ca urmare a unei decizii a ICCJ, in dosarul ANRP 2. Hotararea de marti vine dupa ce o alta instanta acceptase ca Alina Bica sa fie judecata in stare de arest la domiciliu in dosarul ANRP 1.

"Nu a fost bine, dar am un singur mesaj. As dori doar sa multumesc acelor putini oameni care au avut si nobletea sufleteasca, si profesionalismul necesar sa imi acorde prezumtia de nevinovatie si sa nu vorbeasca tot soiul de lucruri necunoscute si neadevarate la televizor. Pentru asta vreau sa le multumesc. Mai departe, ne vedem in sala de judecata si poate cineva o sa ma auda si pe mine. De vreme ce poti sa iesi din puscarie fara denunturi si sa pleci capul cand nu ai facut lucruri, eu chiar am incredere in sistemul de justitie. Eu am ramas placut surprinsa de ce am gasit aici, din perspectiva modului de organizare al penitenciarului, regulile care sunt inauntru, profesionalismul oamenilor de aici. Acum nu doresc nimanui sa vina sa vada ca ceea ce spun e adevarat. Nu am ce sa-mi reprosez. Sunt o femeie de succes in continuare", a declarat Alina Bica, la iesirea din penitenciar.

Alina Bica, fosta sefa a DIICOT, se afla in arest la Penitenciarul de Femei Targsor, dupa ce pe numele ei au fost emise doua mandate de arestare preventiva, in dosarele cunoscute sub numele ANRP 1 si ANRP2. intre timp, in primul dosar, magistratii au dispus plasarea acesteia in arest la domiciliu, insa fosta sefa a DIICOT a ramas cu cel de-al doilea mandat. Marti, insa, judecatorii de la ICCJ au decis ca Alina Bica sa fie plasata in arest la domiciliu.

In primul caz, Alina Bica este judecata pentru abuz in serviciu pentru ca i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro. in dosarul "Bica 2", disjuns din primul caz, fosta sefa a DIICOT este judecata pentru ca a luat mita un teren, in schimbul interventiilor pentru despagubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru ca l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender in dosarul in care este judecat, dar si pentru abuz in serviciu in cazul lui Adriean Videanu.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii