A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829171.9446.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Alimentul pe care multe gravide il consuma, dar nu stiu ca le este interzis!
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-09-2016, ora 10:01

Alimentul pe care multe gravide il consuma, dar nu stiu ca le este interzis!

Articol de Cristian Amariei
Este foarte important pentru o femeie sa aleaga in meniu alimente sanatoase, sigure pentru consum, cu atat mai mult atunci cand aceasta devine insarcinata si poarta in burtica un bebelus. Una dintre delicatesele consumate frecvent in restaurantele din intreaga lume este branza cu mucegai.

Insa ceea ce nu stiu multe gravide este faptul ca ar trebui sa evite consumul acestuialiment pe perioada sarcinii. Specialistii declara ca femeile insarcinate si copiii nu ar trebui sa consume branza cu mucegai.

Unul din motove este faptul ca acest sortiment de branza contine multa tiramina, o substanta rezultata in urma procesului de fermentatie, ce poate declansa alergii si risc inalt ca bebelusul sa dezvolte astm, iritatii oculare, lacrimare excesiva, sinusita, candidoza si mai multe tipuri de probleme respiratorii, scrie unica.md.

Un studiu a scos la iveala ca aproape jumatate dintre copiii cu rinita alergica au fost depistati pozitiv la testele cutanate de alergie, la mai multe feluri de mucegai. Aceste afectiuni sunt insa o categorie de boli tratabile, care nu pun viata in pericol.

Pe de alta parte, branza cu mucegai comporta o probabilitate mai mare sa contina Listeria, o bacterie care la persoanele sanatoase, inclusiv la gravide, rar dezvolta boala, insa care poate fi fatala pentru fat sau nou-nascut.

Sursa: realitatea.net
     
Tag-uri: branza, gravide, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii