ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-01-2016, ora 10:57

Alimentele inalt procesate care iti pot declansa o alergie alimentara. Simptomele pe care nu este bine sa le ignori

Articol de Cristian Amariei
Multi pacienti de varste fragede sufera de un numar mare de alergii alimentare. O explicatie ar fi expunerea, inca de la varste mici, la alimente superprocesate. Acestea perturba sistemul imunitar.

Ingestia unui aliment la care sunteti alergic nu va fi urmata neaparat de simptome. Hrana trebuie fractionata, in tubul digestiv, in molecule mici. Acestea provoaca, de fapt, alergiile. Compusii de digestie trec in sange. Abia apoi apar manifestari precum urticaria, edemul, stranutul ori criza de astm. Intervalul e de 3-4 ore, asa ca, de multe ori, testele cutanate ies negative.

Dr. Coriolan Ulmeanu, medic primar pediatru: "Alergizarea resperctiva se poate exprima si sub forma reactie cutanata , uriaticarie, se poate exprima si prin dureri abdominale si prin scaun cu sange.”

Maria Spiridon, nutritionist: “Pacientii se prezinta pentru cresteri nejustificate in greutate, sau tot felul de disconforturi la consumul unor alimente asociate cu migrene, cu tranzit de intestinal dificil.”

Cele mai fidele teste, in cazul presupuselor reactii alergice la alimente, sunt cele din sange, care detecteaza imunoglobulinele specifice. Reactiile severe apar si la agresori ai sistemului imunitar. In copilarie, acestia pot perturba sistemul imun in plina formare. De aceea, in special la varste mici NU sunt recomandate alimentele inalt procesate. Frecvent, vorbim despre coloranti, conservati si indulcitori. Spre exemplu, tartrazina, colorantul galben, este unul dintre cei mai agresivi. Si colorantul rosu poate avea efecte severe.

Mare atentie la etichete daca descoperiti ca alimentele contin “acid benzoic” si “acid acetic”. Recomandarea e valabila in special pentru cei care au alergii diagnosticate la medicamente.

Prof dr Ioan Bradu Iamandescu, medic primar alergolog: “Un bolnav care este sensibl la aceasta clasa de antinflamatoare trebuie sa evite acesti conservanti pentru ca pot sa ii dea reactii similare cu aceste medicamente.”

Alergiile alimentare se controleaza strict cu ajutorul specialistului. Deseori, apar reactii incrucisate intre alimente.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii