A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735960559.9191.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Alimentele etichetate ca sanatoase sunt consumate in exces, ceea ce contribuie, in mod ironic, la cresterea obezitatii (studiu)
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-12-2015, ora 13:10

Alimentele etichetate ca sanatoase sunt consumate in exces, ceea ce contribuie, in mod ironic, la cresterea obezitatii (studiu)

Articol de Madalina Irimia
Alimentele reputate a fi sanatoase sunt considerate si mai putin satioase. Prin urmare, consumatorii tind sa manance mai mult, de teama ca nu-si vor satisface pe deplin foamea, conform site-ului foodpsychology.cornell.edu.

Aceasta este concluzia unui studiu publicat in Journal of the Association for Consumer Research, care a demonstrat ca alimentele sanatoase sunt adesea percepute ca fiind mai putin hranitoare.

Cercetatori de la Universitatea din Texas (SUA) au supus mai multe grupuri de studenti unor teste diferite si au descoperit ca alimentele descrise ca fiind sanatoase sunt consumate in cantitate mai mare. Rezultatele sugereaza ca recenta proliferare a etichetarii produselor alimentare sanatoase poate contribui, in mod ironic, la epidemia de obezitate mai degraba decat sa o reduca. In mod surprinzator, chiar si consumatorii care spun ca nu sunt de acord cu ideea ca alimentele sanatoase sunt mai putin hranitoare decat alimentele nesanatoase, sunt supusi totusi acelorasi prejudecati.

Autorii considera ca cercetarea lor releva necesitatea definirii unei strategii pentru a schimba obiceiurile de consum. Ei sugereaza revizuirea modului in care sunt etichetate produsele alimentare considerate sanatoase prin evidentierea aspectului lor hranitor, astfel incat consumatorii sa poata folosi aceste informatii pentru a evita supraalimentarea.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: alimente, sanatate, studiu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii