STIRILE CELE MAI...
IA'SI - Un banc pe zi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi
Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
SOCIAL
06-12-2016, ora 09:22
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
Alimentele despre care cercetatorii au descoperit ca scad riscul aparitiei cancerului si bolilor de inima
Articol de Cristian Amariei O mana de alune pe zi poate scadea semnificativ riscul dezvoltarii bolilor de inima si al cancerului, potrivit cercetatorilor.
Un studiu al Imperial College London arata ca cei care consuma cel putin 20 de grame
de fructe nucifere prezinta riscuri mult mai mici de a dezvolta boli majore. Mai exact, scade riscul aparitiei bolilor de inima cu 30%, al cancerului cu 15% si al mortilor premature cu pana la 22%.

Acestea au fost asociate si cu o scadere de 40% a riscului de a dezvolta diabet si de 50 % de a muri din cauza unor probleme respiratorii.
Participantii la studiul britanic au mancat nuci, arahide, nuci pecan, fistic, migdale, caju, nuci braziliene sau alune de padure.
Consumul de arahide a scazut riscul de accident vascular cerebral, in timp ce alunele de padure au fost asociate cu scaderea riscului de cancer.
Cercetatorii spun ca beneficiile par sa vina din valorile nutritionale ale acestor fructe.
Dagfinn Aune, co-autor al studiului Imperial College London, a declarat: "Nucile si arahidele sunt bogate in fibre, potasiu, magneziu si grasimi polinesaturat - nutrienti benefici in reducerea riscului dezvoltarii de boli cardiovasulare si care pot scadea de asemenea nivelul de colesterol.
Desi nucile sunt bogate in grasimi, exista dovezi ca ele pot reduce si riscul obezitatii, sustine acesta.
Echipa de oameni de stiinta, a caror lucrare a fost publicata in revista BMC Medicine, a analizat date din 29 de studii la care au participat mai mult de 800.000 de persoane.
Sursa: gustarte.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email