STIRILE CELE MAI...
IA'SI - Un banc pe zi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi
Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
SOCIAL
24-05-2016, ora 08:58
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
Alimentele care lupta impotriva inflamatiilor cronice
Articol de Madalina Irimia Un nou studiu realizat de cercetatorii de la Institutul pe Probleme de Imbatranire si Boli Cronice din Universitatea Liverpool sustine ca a identificat alimentele care pot preveni inflamatia cronica, responsabila de declansarea a nenumarate afectiuni grave.
Inflamatia apare in organism atunci cand se produc anumite dezechilibre si pot cauza diferite afectiuni, inclusiv cancer, diabet, boli de inima sau boala Alzheimer. Dietele bogate in fructe si legume ce contin polifenoli pot oferi protectie impotriva inflamatiilor cauzate de imbatranire si boli cronice.
Comunicarea celulara si inflamatia cronica
Polifenolii sunt micronutrienti importanti in dieta noastra, iar rolul crucial pe care il joaca in preventia bolilor degenerative precum cancerul sau bolile de inima este sustinut de tot mai multe dovezi stiintifice. Efectele polifenolilor asupra sanatatii depind de cantitatea consumata si de biodisponibilitatea lor.
Limfocitele T sunt celule albe sangvine care circula in organism depistand anomalitatile si infectiile care apar. Acestea contribuie la nivelul de citokine – care ajuta comunicarea in raspunul imun si stimuleaza miscarea celulelor catre locul inflamatiei, infectiei sau traumei. Citokinele sunt reglate de aportul de fructe si legume. Astfel, o dieta bogata in fructe si legume ce contin polifenoli poate oferi protectie impotriva inflamatiei cronice.
Studiul, condus de Sian Richardson si doctrul Chirs Ford de la Institutul pe Probleme de imbatranire si Boli Cronice din Liverpool a examinat rolul pe care il au o serie de polifenoli asupra inflamatiilor.
Sian Richardon explica: “Rezultatele studiului nostru arata ca polifenolii derivati din ceapa, turmeric, struguri rosii, ceai verde si fructele acai pot reduce nivelul mediatorilor pro-inflamatori, mai ales la persoanele care prezinta risc de inflamatie cronica. Oamenii mai in varsta sunt mai expusi la inflamatiile cronice si tocmai de aceea ar putea beneficia de pe urma introducerii in dieta lor a unor duplimente cu Isorhamnetin (flavonoid cu proprietati antioxidative), resveratrol, curcuma si acid vanilic sau a unor surse de alimente care produc aceste molecule bioactive.”
Sursa: csid.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email