ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-02-2015, ora 09:40

Alimente toxice pe care le ai in bucatarie

Articol de Madalina Irimia
Anumite alimente sanatoase pot cauza probleme grave de sanatate, daca sunt consumate in exces. Vezi cele mai toxice produse pe care le ai in bucatarie.

Nucsoara este un condiment delicios, dar cand consumi prea multa, devine periculoasa. Contine miristicina, o substanta care provoaca halucinatii, ameteli, transpiratii si dureri de cap. Efectele pot dura cateva zile, iar in unele cazuri, prea multa nucsoara poate provoca decesul.

Merele

Merele sunt foarte bune pentru sanatate, dar daca le mananci cu tot cu seminte, s-ar putea sa ai probleme grave. Contin amigdalina, o substanta care se transforma in acid cianhidric si provoaca voma si ameteli, cand este consumata in cantitati mici, si insuficienta renala si coma, atunci cand mananci multe. Nu iti face griji daca inghiti cateva seminte, pentru ca organismul tau le va face fata. La fel de periculosi sunt si samburii de prune, piersici, cirese, pere si caise.

Cartofii

Cartofii sunt deliciosi si usor de preparat, dar daca sunt vechi si isi schimba culoarea, ar trebui sa ii arunci. in acest caz. Contin solanina, o substanta ce poate cauza disconfort gastrointestinal, halucinatii, paralizie si chiar moarte.

Quinoa

Quinoa este un super aliment, dar daca nu o speli, inainte sa o consumi, te poti alege cu dureri abdominale si disconfort.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii