ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-05-2015, ora 12:02

Alimente pe care sa nu le pui niciodata in cuptorul cu microunde

Articol de Madalina Irimia
Daca nu vrei sa iti expui organismul la substante periculoase sau sa pornesti un incendiu, este indicat sa fii atenta la ce incalzesti la microunde. Vezi cum poti evita cele mai comune greseli care iti pun in pericol sanatatea.

Oua

Daca incerci sa fierbi oua in cuptorul cu microunde, s-ar putea sa iti arzi degetele sau sa faci dezastru prin bucatarie, potrivit rd.com. Caldura rapida a microundelor creeaza aburi in oua care nu pot fi evaporati. Cand presiunea este foarte mare, explodeaza.

Carne

Nu este tocmai indicat sa decongelezi carnea in cuptorul cu microunde. Marginile bucatii de carne incep sa se friga, iar mijlocul ramane inghetat. Iar daca cuptorul tau nu invarte carnea, caldura nu se distribuie uniform, iar aceasta situatie duce la raspandirea bacteriilor. Cel mai sigur mod de a decongela carnea este sa o scoti de seara din congelator si sa o gatesti a doua zi.

Fructe

Daca te gandesti, vreodata, sa faci experimente in bucatarie, este bine sa stii ca fructele nu au ce sa caute in cuptorul cu microunde. Strugurii, de exemplu, explodeaza, iar substantele pe care le contin iti pot strica cuptorul.

Ardei iuti

Arediul iute contine capsaicina, o substanta care devine foarte iute atunci cand este expusa la microunde. Nu este indicat sa incerci!

Apa

Nu te gandi sa fierbi apa in cuptorul cu microunde. Se va incalzi foarte tare, dar nu va fierbe cu bule, iar cand vei vrea sa o adaugi peste un pliculet de ceai, de exemplu, iti va exploda in fata.

Broccoli

Broccoli nu ar trebui pus niciodata in cuptorul cu microunde, deoarece nu mai poti beneficia de nutrientii sai. De altfel, aceasta leguma ar trebui consumata cruda. Pana si gatirea la abur distruge 11% dintre antioxidanti.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii