ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-01-2016, ora 11:45

Alimente pe care sa nu le cureti niciodata de coaja

Articol de Madalina Irimia
Cele mai multe vitamine si minerale din fructe si legume se gasesc in coaja lor. Nu toate aceste produse pot fi consumate cu totul, insa unele nu ar trebui curatate niciodata.

Castravetele

Castravetele este o leguma foarte sanatoasa, bogata in apa, care nu ar trebui sa iti lipseasca din alimentatie. Are foarte putine calorii, dar contine multe vitamine si minerale. Principalul compus al castravetelui este dioxidul de siliciu, o substanta care se gaseste in coaja si care ajuta la formarea colagenului. Te ajuta, astfel, sa ai o piele sanatoasa si frumoasa. Coaja castravetelui nu are un gust neplacut, asa ca nu renunta la ea data viitoare cand faci o salata.

Merele

Un studiu al cercetatorilor de la Universitatea Cornell, citat de myilifestyle.com, a aratat ca 87% dintre fitochimicalele care lupta impotriva cancerului se gasesc in coaja merelor, asa ca mananc-o cu incredere. Un mar pe zi este eficient si impotriva constipatiei, deoarece este bogat in fibre.

Portocalele

Chiar daca nu este recomandat sa mananci portocalele intregi, nu inseamna ca ai voie sa arunci coaja lor. Este bogata in limonen, o substanta ce lupta inpotriva razelor ultraviolete, iar cercetatorii de la Universitatea din Arizona au aratat ca oamenii care consuma o lingurita de coaja de portocala rasa pe saptamana au un risc cu 30% mai mic de a suferi de cancer de piele. Poti adauga cojile de portocale si in salate.

Vinetele

Coaja unei vinete contine 200 de mg de potasiu, 13 mg de magneziu si un antioxidant care protejeaza celulele creierului. Data viitoare cand le mai gatesti, lasa-le cu tot cu coaja.

Kiwi

Coaja de kiwi tine departe bacterii precum stafilococ si Escherichia coli. Nu are un gust atat de bun, dar poti taia kiwi cu tot cu coaja si il poti adauga in salate.

Ceapa

Cercetatorii au aratat ca flavonoidele care iti protejeaza sanatatea, antioxidantii si substantele cu efect anti-inflamator se gasesc in cojile de ceapa. Data viitoare cand vrei sa prepari o supa crema, spala bine ceapa si las-o la fiert cu tot cu coaja.

Cartofii

Coaja de cartofi este foarte bogata in calciu, fier, potasiu, magneziu, vitaminele C si B6. Ca sa iti faci o idee cat de important este sa nu cureti cartofii, ar trebui sa stii ca 100 de grame de coji de cartofi contin de sapte ori mai mult calciu decat cartoful in sine.

Mango

Coaja de mango este bogata in substante care ard grasimile si inhiba productia de tesut gras. Poti manca mango cu tot cu coaja atat crud, cat si gatit.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii