A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662106.7789.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Alimente care te deshidrateaza
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-09-2015, ora 16:03

Alimente care te deshidrateaza

Articol de Madalina Irimia
Deshidratarea poate fi foarte periculoasa, deoarece duce la scaderea tensiunii arteriale si a cantitatii de oxigen care ajunge in celule. Pe langa factorii obisnuiti care te lasa fara apa din organism, sunt si anumite alimente care duc la aceasta situatie.

Mezelurile

Mezelurile au un gust bun, dar nu sunt deloc sanatoase pentru tine. Pe langa cantitatea mare de proteine pe care o contin, au si foarte multe sare, iar aceste ingrediente te deshidrateaza foarte repede. incearca sa le consumi cat mai rar!

Cafeaua

stim cat de buna este o cafea dimineata, insa trebuie sa nu uiti ca te deshidrateaza si sa o bei intotdeauna cu un pahar de apa. si incearca sa nu bei mai mult de o ceasca pe zi!

Sosul din soia

Sosul de sare este foarte sarat, iar daca este consumat in cantitati mari, poate provoca moarte subita, din cauza dezechilibrului de electroliti pe care il provoaca, potrivit thedailymeal.com. Nu trebuie sa il elimini din alimentatie, ci doar sa il consumi cu moderatie.

Cuburile instant pentru arome

Cuburile instant care dau arome supelor si ciorbelor nu sunt atat de sanatoase precum ai crede. Au o cantitate foarte mare de sare si pot contribui la deshidratare!

Popcornul

Popcornul care se serveste in cinematografe contine cantitati uriase de sare, iar cand il amesteci cu bauturi carbogazoase, te deshidratezi. incearca sa te multumesti cu o sticla de apa cand urmaresti filmul tau preferat!

Alimentele prajite

Nu mai este o surpriza ca alimentele prajite nu sunt sanatoase, insa pe langa faptul ca iti pot creste colesterolul, te deshidrateaza.

Sucurile carbogazoase

Sucurile carbogazoase contin cantitati mari de zahar si creeaza un mediu acid in organism. Chiar daca la inceput ti se pare ca nu esti insetata, zaharurile si indulcitorii artificiali elimina depozitele de apa siobliga organele sa munceasca mai greu pentru a le procesa.

Bauturile alcoolice

Bauturile alcoolice sunt diuretice si te fac sa urinezi des, astfel ca te deshidratezi. Din aceasta cauza apar durerile de cap provocate de mahmureala.

Cum iti dai seama ca esti deshidratata

Simptomele deshidratarii variaza de la unele minore la severe. Setea intensa, gura uscata, slabiciunea, ameteala, palpitatiile, confuzia sau chiar lesinul sunt semne ca nu ai suficienta apa in organism. iti poti face o idee despre cat de hidratata esti verificand culoarea urinei. Cu cat este mai inchisa, cu atat esti mai deshidratata.

Este indicat sa bei apa de cate ori iti este sete si sa nu te apuci de activitati fizice intense fara o sticla cu apa la indemana.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii