ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-05-2016, ora 10:08

Alimente care iti „iau durerea cu mana”

Articol de Madalina Irimia
Durerile cronice afecteaza milioane de adulti din toata lumea. si, in timp ce calmantele reduc suferinta, au numeroase efecte secundare si pot sa provoace dependenta.

Chiar mai rau, analgezicele nu reusesc de multe ori sa elimine adevarata cauza a durerii.

Din fericire, exista alimente care te scapa de durere natural si fara vreo pastila in plus. Iata cateva dintre ele!

Ghimbirul

Recomandat pentru migrene, dureri de stomac sau dureri musculare, aceasta radacina picanta este un calmant de stomac traditional si este recunoscut pentru capacitatea de a reduce greata si raul de mare.

De asemenea, ghimbirul poate fi un tratament bun pentru migrene, artrita sau dureri musculare si poate fi integrat usor in dieta ta, amestecat in smoothie-uri sau combinat cu miere si lamaie.

Somonul, heringul sau sardinele

Recomandate pentru durerile de spate, gat sau dureri articulare, aceste soiuri de peste sunt remediul perfect. Consumul de peste bogat in acizi grasi Omega 3 si scazut in mercur poate ajuta la ameliorarea acestor dureri, imbunatateste fluxul sanguin si previne inflamatiile nervilor si vaselor de sange.

Turmericul

Planta a carei proprietati benefice pentru sanatate au fost cunoscute inca din cele mai vechi timpuri, este puternic recomadata pentru inflamatia colonului si reducerea durerilor articulare. Ingredientul acesta picant este folosit de mii de ani pentru ameliorarea durerilor si accelerarea digestiei.

Dar cercetatorii il plac si din alte motive: „Turmericul poate proteja organismul de la distrugerea tesuturilor si inflamarea articulatiilor si, de asemenea, pastrarea bunei functii a celulelor nervoase”, spune cercetatorul dr. Peter Abaci, care recomanda o doza zilnica de 1 lingura pe zi.

Iaurtul

Recomandat pentru sindromul de colon iritat si, implicit, dureri stomacale, iaurtul este un bun calmant natural. Cateva dintre bacteriile care se gasesc de obicei in iaurturi reduc durerea, inflamatia si balonarea, potrivit unui studiu din 2012. Daca te confrunti cu aceste probleme, este recomadat sa consumi una sau doua cutii de iaurt in fiecare zi.

Menta

Mestecand menta poti sa-ti improspatezi cu usurinta respiratia dar acesta nu este singurul motiv pentru care sa consumi aceasta planta. Specialistii afirma ca menta este recomandata pentru ameliorarea durerilor de cap si a durerilor stomacale.
Mentolul din menta ajuta la prevenirea spasmelor musculare, unul dintre motivele pentru care uleiul de menta trateaza eficient sindromul de colon iritabil. De asemenea, uleiul de menta este puternic recomandat in a combate durerile de cap. Maseaza-ti tamplele si incheieturile cu o batista imbibata in ulei de menta si vei simti imediat cum durerea de cap dispare ca prin minune!

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: alimente, remediu, durere
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii