A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818093.5879.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Alimente bune pentru dantura
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-03-2016, ora 08:54

Alimente bune pentru dantura

Articol de Madalina Irimia
Folosirea periutei, a pestei de dinti si a atei dentare ramane cea mai buna varianta pentru a-ti pastra dintii sanatosi si curati. Totusi, sunt alimente care te pot ajuta sa ai o dantura frumoasa. Iata care sunt acestea.

Capsunele

Au ele culoarea rosie, insa capsunele contin acid malic, un compus folosit in industria cosmetica pentru produsele speciale de albit dintii. Acesta indeparteaza in mod natural petele de pe dinti, actionand ca un astringent care impiedica decolorarea. O sursa importanta de vitamina C, capsunele ajuta si la indepartarea placii bacteriene. Zdrobeste o capsuna foarte mare si apoi aplica pe dinti cu ajutorul degetului, cu miscari circulare, timp de un minut. Clateste, dupa care foloseste ata dentara pentru a indeparta samburii.

Merele

Duritatea marului ajuta la fortifierea gingiilor, iar apa continuta de acest fruct sporeste productia de saliva. Aceasta neutralizeaza acizii care se formeaza in cavitatea bucala si care duc la formarea bacteriilor si, implicit, a cariilor. Fibrele continute de mar ajuta la curatarea cavitatii bucale de bacterii, actionand asemeni unei periute de dinti, atunci cand tu musti din el.

Ceapa

Poate nu este primul lucru la care te-ai gandi atunci cand vrei sa-ti cureti dintii in mod natural si asta pentru ca, dupa ce o mananci, ai senzatia ca ramai cu un miros neplacut in gura. Ceapa insa contine compusi cu sulf, antibacterieni, care sunt fara culoare, care nu pateaza dintele. Cercetatorii au descoperit ca ceapa este foarte buna pentru dantura daca este consumata cruda, proaspata si decojita.

Broccoli

Aceste legume nu raman intre dinti, asa ca nici nu-i pateaza. Fierul continut de broccoli ajuta la formarea unei pelicule perotectoare pe dantura, care impiedica depunerea resturilor de mancare, arata studiile. Asadar, mananci broccoli, esti sanatoasa si ai si dinti curati.

Apa

Bea cat de multa apa poti. Daca gura ta este hidratata, atunci nu vei mai avea nici respiratia neplacuta. Apa contine si fluor, mineral care protejeaza dintele si impiedica eroziunea acestuia si care se foloseste si in pasta de dinti sau in apa de gura.

Patrunjelul

Daca mesteci patrunjel sau menta, dupa o masa foarte picanta, iti va mentine resporatia proaspata. Clorofila are proprietati antibacteriene si tine bacteriile la distanta, insa cele doua ierburi contin si monoterpenoide, substante volatile care ajung rapid din sange in plamani, de unde mirosul lor este eliberat in timp ce respiri.

Wasabi

Cunoscut sub denumirea de hrean japonez, wasabi nu este doar ingredientul secret care da savoare sushi-ului, dar este excelent pentru dantura. Acesta contine isotiocianati, care inhiba dezvoltarea Streptococcus mutans, bacteria care duce la formarea cariilor. Data viitoare cand minanci o salata, adauga si o lingurita de sos de wasabi, pentru a-ti proteja dintii de carii.

Iaurtul

Cercetatorii japonezi au descoperit faptul ca persoanele care consuma multe lactate au cele mai sanatoase gingii. Conform unui studiu realizat anul trecut si publicat in Journal of Periodontology, probioticele din iaurturi, de exemplu, ajuta la protejarea gingiilor. In 2005, un alt studiu a aratat ca iaurtul poate stopa dezvoltarea bacteriilor care provoaca acel miros neplacut al respiratiei.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii