A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830876.9436.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Alianta Medicilor: „Pacientii nu sunt in siguranta in spitale”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-05-2016, ora 10:53

Alianta Medicilor: „Pacientii nu sunt in siguranta in spitale”

Articol de Cristian Amariei
Rezultatele anchetei Ministerului Sanatatii privind dezinfectantii folositi in spitale sunt contestate de Alianta Medicilor(AMR) care sustine ca atat cadrele medicale, cat si pacientii nu sunt in siguranta in spitale.

„In sistemul de sanatate s-a semnalat o bomba, iar avionul merge mai departe fara ca cineva sa-si puna vreo problema”, a declarat presedintele AMR, Bogdan Tanase.

Presedintele Aliantei Medicilor din Romania, Bogdan Tanase, medic chirurg la Institutul Oncologic Bucuresti, a declarat ca nu poate fi de acord cu concluziile anchetei facute de Ministerul Sanatatii in cazul dezinfectantilor folositi in spitale, sustinand ca solutiile au fost testate doar pentru bacterii, nu si pentru virusi, spori sau fungi.

„Personal, ma simt in nesiguranta. Personal, nu consider ca pacientii sunt in siguranta, asa cum a declarat domnul ministru. Inchipuiti-va ca sunteti in avion. Cineva din avion anunta ca este o bomba. Evident, avionul aterizeaza pe aeroportul cel mai apropiat si se duce o ancheta pentru a confirma sau infirma existenta unei bombe. in sistemul de sanatate s-a semnalat existenta unei bombe, iar avionul merge mai departe fara ca cineva sa-si puna vreo problema”, a spus Tanase, la RFI.

Primele rezultate ale anchetei in cazul scandalului dezinfectantilor Hexi Pharma din spitalele din Romania arata ca dintre cele 3.525 de probe recoltate, 5%, adica aproximativ 150 au fost neconforme, dupa cum a declarat Patriciu Achimas-Cadariu intr-o conferinta de presa.

„Vreau sa precizez faptul ca functionam intr-un cadru legal in care orice afirmatie trebuie sa fie sustinuta de dovezi, dovezi care sa provina din surse autorizate”, a spus Achimas-Cadariu.

Testarea eficientei dezinfectantilor se face dupa ce de pe suprafetele si ustensilele pe care s-au folosit aceste produse se recolteaza probe.

Aceste teste se repeta si controalele au fost facute in mod repetat in acest an. Ne punem problema unde apar testele neconforme. Am dispus sa se ia toate masurile, inclusiv care pot merge pana la suspendarea folosirii substantelor pana la finalizarea anchetei", a mai spus Achimas.

Avand in vedere ca peste 95% dintre probele recoltate au fost conforme si ca in spitalele in care au fost identificate nereguli s-au luat masurile necesare, Patriciu Achimas-Cadariu sustine: „Principala noastra responsabilitate este siguranta pacientilor. Consider ca pacientii nostri sunt in siguranta in acest moment”.

Ministrul Sanatatii a spus, de asemenea, ca in aceasta situatie se impun masurile standard de retestare, retragere si, eventual, carantina.

„Am aplicat metodologia standard acreditata in acest moment in Romania”, a explicat ministrul.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii