A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719812039.2699.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Alerta pe piata bancara! Un nou virus face victime. Reactia SRI
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-08-2015, ora 16:12

Alerta pe piata bancara! Un nou virus face victime. Reactia SRI

Articol de Madalina Irimia
Alerta pe piata bancara din Romania. Un nou virus, adaptat pentru utilizatorii de internet banking din tara noastra, risca sa goleasca conturile romanilor. Clientii a 12 dintre cele mai mari banci pot fi tinta acestor atacuri. SRI a intrat pe fir si incearca sa remedieze problema.

Virusul se numeste Tinba 3 iar prima versiune a aparut in 2012 cand a fost concentrat in special pentru bancile din Europa de Vest. A treia versiune este si mai greu de detectat de unele aplicatii antivirus dar este adaptata la aplicatiile de internet banking din Romania.

"Versiunea 3 este prima din generatia Timba care este adaptata pietei bancare romanesti. Investigatiile derulate de SRI nu au confirmat existenta unor victime in tara noastra.", spune Sorin Sava - purtatorul de cuvant al SRI.

Virusul a fost programat sa obtina conturile de autentificare, parolele si cloneaza certificatele de securitate furnizate de banci pentru calculatoarele sau telefoanele clientilor. Aparitia virusului Tinba 3 vine in contextul in care tara noastra a devenit tinta unor atacuri informatice concentrate.

"Numai in intervalul 12 - 13 august au fost receptionate 38 de mii de astfel de alerte care au fost materializate in urma receptionarii de atasamaente malitioase - mesaje criptate care vizeaza primirea unei recompense.", a mai spus Sava.

Nu doar Romania ci si tarile occidentale au fost tintele unor atacuri repetate in ultimele luni.

Sursa: realitatea.net
     
Tag-uri: alerta, banci, sri
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii