ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-03-2016, ora 10:14

Alerta in sanatate! Controale incrucisate in toate spitalele din Romania!

Articol de Cristian Amariei
De astazi incep controalele in toate spitalele din Romania. Mai exact, se vor verifica stocurile de medicamente, planificarile medicilor, dar si conditiile igienico-sanitare. In plus, spun autoritatile acolo unde se vor gasi nereguli vor fi aplicate si sanctiuni.

Controalele ar urma sa fie facute de specialisti din doua judete in al treilea judet. "Pregatim cu mare atentie aceste controale incrucisate, compartimentele de control, integritate sunt alaturi de noi", a spus ministrul Achimas Cadariu.

El a afirmat ca se gandeste la instituirea unor registre in care sa se marcheze cazurile de boli transmisibile, dar si complicatiile care apar in tratamentul unor pacienti.

"Ne gandim la instituirea unor registre (...). Spitalele sa aiba registre in care sa marcheze aceste cazuri de boli transmisibile, de situatii neobisnuite, precum si complicatiile care apar in tratamentul unor pacienti, astfel incat directorii de DSP sa mearga proactivi saptamanal si sa poata verifica ei insisi aceste registre, dincolo de raportarea care se pune. Gandim acest mod de a merge catre pacientii nostri prin intermediul mecanismelor de inspectie si control pe care le avem", a precizat Achimas-Cadariu.

Totodata, el a facut public rezultatul celor doua controale derulate anul trecut in spitale.

"Inspectia Sanitara de Stat a organizat in 2015 doua actiuni de control, una in luna martie, cand au fost verificate 311 unitati sanitare cu paturi. Au fost 240 de sanctiuni contraventionale, dintre care 183 de avertismente; doua decizii de suspendare. in a doua perioada de control au fost aplicate 129 de sanctiuni contraventionale, 77 au fost avertismente", a aratat ministrul.

El a sustinut ca nu trebuie compromis procesul de descentralizare, intrucat acesta a fost gandit sa aduca decizia mai aproape de oameni. "Trebuie sa existe o mai buna colaborare intre inspectie si supraveghere si o revizuire a procedurilor de lucru intern. Probabil ca nici comunicarea institutionala nu functioneaza intotdeauna asa cum trebuie", a mai spus ministrul Sanatatii.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii