A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675209.701.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Alegeri SUA: Hillary Clinton obtine investitura democrata pentru a candida la prezidentiale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-06-2016, ora 09:10

Alegeri SUA: Hillary Clinton obtine investitura democrata pentru a candida la prezidentiale

Articol de Cristian Amariei
Hillary Clinton a ajuns la numarul suficient de delegati pentru a obtine investitura democrata prezidentiala, devenind astfel prima femeie care reprezinta un mare partid in cursa alegerilor prezidentiale din Statele Unite, anunta presa americana.

Hillary Clinton, fost secretar de stat, a ajuns la cei 2.383 de delegati necesari pentru a deveni nominalizarea democrata prezumtiva dupa o victorie decisiva weekendul trecut in Puerto Rico si o explozie de sprijin in ultimul moment de super-delegati.

Clinton a obtinut 1.812 delegati in alegerile primare si caucus-uri (adunare de electori n.r.). Ea are de asemenea sprijinul a 571 de super-delegati, potrivit numaratorii Associated Press.

Partidul Democrat isi tine conventia la Philadelphia in iulie pentru a face nominalizarea oficiala pentru alegerile din 8 noiembrie contra prezumtivului candidat republican Donald Trump.

Totusi, senatorul Bernie Sanders a declarat ca Hillary Clinton nu isi poate aroga investitura democrata inaintea conventiei partidului dupa ce fostul secretar de stat si fosta prima-doamna a fost anuntata castigatoare de agentia AP si unele canale americane a unui numar suficient de delegati pentru a obtine nominalizarea in cursa alegerilor prezidentiale din Statele Unite. Senatorul de Vermont a denuntat imediat graba mass-media si faptul ca este gresit sa numere voturile super-delegatilor, explicand ca rivala sa nu poate revendica victoria inainte de conventia de investitura de la Philadelphia la sfarsitul lunii iulie.

Hillary Clinton nu s-a grabit insa sa sarbatoreasca victoria dupa calculele presei. "Le multumesc tuturor celor care au muncit din greu pentru a ajunge aici. Dar primarele nu s-au terminat. Maine, milioane de oameni din sase state merg la urne si vom munci pentru fiecare vot in parte. Hai sa castigam alegerile astea si apoi sa mergem impreuna catre cele generale", a scris Hillary Clinton pe Facebook.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii