A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830602.7926.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Al-Qaida pregateste atacuri majore in Europa si Statele Unite, avertizeaza oficiali afgani si americani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-04-2016, ora 09:41

Al-Qaida pregateste atacuri majore in Europa si Statele Unite, avertizeaza oficiali afgani si americani

Articol de Cristian Amariei
Reteaua terorista Al-Qaida se regrupeaza si pregateste atacuri majore impotriva Europei si Statelor Unite, avertizeaza oficiali afgani si americani citati de postul CNN.

"Al-Qaida continua sa fie o amenintare majora pentru Afganistan; organizatia terorista se regrupeaza si pregateste atacuri majore. Membrii Al-Qaida sunt foarte activi. Depun eforturi intense in secret si pregatesc atacuri mai mari", a declarat Masoom Stanikzai, ministrul afgan al Apararii in exercitiu.

Distrugerea unei baze Al-Qaida din provincia afgana Kandahar, in care erau circa 150 de combatanti, a fortat organizatia terorista sa se regrupeze, afirma generalul american Jeff Buchanan, adjunctul sefului Statului Major al fortelor SUA din Afganistan.

"Anul trecut, existau estimari ca in Afganistan erau 50-100 de membri Al-Qaida, dar doar in tabara din Kandahar s-au dovedit a fi fost 150", atrage atentia oficialul militar american.

Un oficial din cadrul Pentagonului a explicat ca doar in Afganistan ar putea fi cel putin 300 de coordonatori ai organizatiei teroriste, in afara militantilor si simpatizantilor.

"Sunt mii de membri Al-Qaida si suntem preocupati de ce sunt capabili sa faca. Principalul obiectiv al retelei teroriste ramane atacarea Occidentului", precizeaza oficialul de la Pentagon, care a preferat sa ramana anonim.

Organizatia terorista Al-Qaida, activa in zonele tribale din Pakistan si in sudul Afganistanului, este in concurenta cu reteaua terorista Stat Islamic, activa in principal in Siria si Irak. Al-Qaida a revendicat atentatele comise in septembrie 2001 in orasele americane Washington si New York.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii