A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727673192.263.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ai router de la D-Link sau Linksys! Computerul tau este compromis
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-01-2013, ora 15:31

Ai router de la D-Link sau Linksys! Computerul tau este compromis

Articol de Cristian Amariei

Cercetatorii unei firme de securitate au descoperit ca milioane de calculatoare personale sunt expuse la atacurile hackerilor din cauza unor probleme ale routerelor.

Cercetatorii au identificat problema in routere si alte echipamente de retea care folosesc standardul Universal Plug and Play sau UPnp. UPnp permite retelelor sa identifice si sa comunice cu echipamentele, simplificand setarea acestora, scrie nbcnews.com.

Cercetatorii companiei producatoare de solutii software de securitate Rapid7 au redactat un raport in care specifica ca au descoperit intre 40 si 50 de milioane de dispozitive vulnerabile la un posibil atac din cauza unui set de erori identificate in standardul UPnP. Pe lista acestora se afla routere produse de firme precum Belkin, D-Link, Linksys si Netgear. Reprezentanti firmelor de mai sus nu au putut fi contactati de cei de la NBC.

Prin intermediul acestor erori, hackeri pot intra in posesia unor informatii sensibile si confidentiale, pot fura parole si pot chiar prelua controlul total asupra computerului, al imprimantei sau al camerei web. Rapid7 alertat producatorii de electronice despre aceasta problema prin intermediul centrului de coordonare CERT, care ajuta la raportarea vulnerabilitatilor. “Producatorii trebuie sa lanseze actualizari care sa repare imediat aceste probleme”, declara HD Moore, cercetator la Rapid7.

Chris Wysopal, Chief Technology Officer la firma de securitate software Veracode, considera ca descoperirea celor de la Rapid7 va atrage atentia si altor cercetatori care vor gasi si alte probeleme in UPnP.

Sursa: nbcnews.com

Foto: guardian.co.uk

     
Tag-uri: router, computer, hackeri
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii