A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830519.2136.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ai permisul de conducere suspendat? Cum poti sa circuli fara acesta
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-05-2014, ora 17:27

Ai permisul de conducere suspendat? Cum poti sa circuli fara acesta

Articol de Cristian Amariei

Legislatia din Romania le permite soferilor sa circule pe drumurile publice cu permisul de conducere si cu actele masinii.

Daca permisul ti-a fost suspendat ti se poate elibera o dovada, cu care poti circula timp de 15 zile. Insa depinde de abaterea pe care ai savarsit-o. Iata tot ce trebuie sa stii despre cazul in care ai permisul de conducere suspendat, scrie cugetliber.ro.

Ai fost prins baut la volan, ai mers cu o masina care nu este inregistrata sau ai apasat prea tare pe pedala de acceleratie? Aceste cazuri, dar si multe altele, te pot lasa pieton chiar si pentru 90 de zile. In unele situatii, politistul rutier iti poate da o dovada, cu care poti circula 15 zile de la data savarsirii abaterii. Apoi, trebuie sa te conformezi legii si sa nu te mai urci la volan. Iata care sunt cazurile in care dovada eliberata este fara drept de circulatie.

In cazul in care dovada eliberata de politistul rutier este fara drept de circulatie nu ai altceva de facut decat sa incui masina si sa pleci pe jos, pentru ca din acel moment incepe perioada de suspendare.

Printre cazurile de abateri sau infractiuni savarsite pentru care nu primesti dovada cu drept de circulatie se numara punerea in circulatie a unei masini neinmatriculate sau neinregistrate sau cu numar fals, conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, refuzul de recoltare a probelor de sange in vederea stabilirii alcoolemiei, parasirea locului accidentului, conducerea masinii care are defectiuni grave la sistemul de franare sau la mecanismul de directie, neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate sau cand semnalele sunt in functiune, depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv si organizarea sau par-ticiparea la intreceri neautorizate pe drumurile publice.

Daca, insa, abaterea nu face parte din categoriile mai sus mentionate, omul legii iti va da o dovada cu care poti circula 15 zile, insa iti va retine permisul de conducere. Daca nu ai permisul la tine, trebuie sa te prezinti in termen de cinci zile la sediul Serviciului Rutier pentru a preda permisul. In cazul in care nu te conformezi si nu predai permisul in cinci zile, perioada de suspendare se va majora cu inca 30 de zile.

Foto: financiarul.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii