ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-02-2013, ora 15:47

Ai intre 13 si 18 ani si vrei sa schimbi lumea? Iata cum poti castiga o bursa de 50.000 de dolari si o calatorie in insulele Galapagos!

Articol de Cristian Amariei

Google a lansat o competitie stiintifica adresata tinerilor din intreaga lume, oferindu-le sansa de a-si prezenta ideile cu care vor sa schimbe lumea.

Compania americana vrea sa ajute astfel la identificarea urmatoarei „Ada Lovelace”. Lovelace a fost o adolescenta pasionata de matematica care a trait in prima jumatate a secolului al XVIII-lea, cunoscuta astazi mai ales pentru faptul ca a scris ceea ce este considerat a fi primul program pentru un computer din istorie.

Multi oameni de stiinta uriasi si-au dezvoltat curiozitatea pentru stiinta la o varsta frageda, facand apoi descoperiri extraordinare ce au schimbat modul in care traim”, a explicat Sam Peter, reprezentantul Google.

Printre cercetatorii ce au facut istorie in adolescenta se numara Louis Braille, care a inventat un alfabet pentru orbi la varsta de 16 ani si Alexander Graham Bell, care a efectuat experimente cu sunetele cand inca era adolescent.

Competitia stiintifica lansata de Google se adreseaza tinerilor cu varste in 13 si 18 ani din intreaga lume. Printre premii se numara o bursa in valoare de 50.000 de dolari si o calatorie in insulele Galapagos, unde aveti sansa de a vedea animale care nu mai exista in niciun alt loc de pe Terra. De asemenea, castigatorul premiului cel mare va avea parte de o vizita unica la Google, CERN sau la LEGO.

Inscrierile proiectelor se incheie pe 30 aprilie, iar finalistii vor avea parte de o calatorie pana in campusul Google din California, unde vor fi anuntati castigatorii pe 23 septembrie.

Printre proiectele care au castigat editiile precedente ale competitiei se numara eforturi de catalogare a ecosistemelor din apa, diagnosticarea timpurie a cancerului de san si un proiect ce permitea oamenilor cu pierderi de auz sa asculte muzica.

Mai multe detalii despre aceasta competitie pot fi aflate pe site-ul googlesciencefair.com.

Sursa: descopera.ro

     
Tag-uri: bursa, Google, calatorie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii