ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-11-2014, ora 11:56

Ai grija de pielea ta in sezonul rece!

Articol de Madalina Irimia
Pentru majoritatea persoanelor, zilele reci ale toamnei si iernii aduc mai mult decat o stralucire trandafirie a obrajilor. Ten uscat, maini uscate, cearcane si buze crapate?

Daca aceste lucruri iti suna cunoscut, poate ar fi timpul sa iei masuri si sa incerci sa te asiguri ca pielea ta are parte de ingrijirea necesara in sezonul rece.

Cum tii la distanta aceste disconforturi? E simplu! invata, odata pentru totdeauna, cum sa ai grija de pielea ta, mai ales in timpul iernii!

In primul rand, cauta un specialist!

Daca alegerea celor mai bune produse pentru ingrijirea pielii tale consta in mersul la farmacie si consultarea unui farmacist, vei imbatrani mai repede decat crezi!

Eficienta produselor de ingrijire a pielii difera de la o persoana la alta. si cel mai bun lucru pe care il poti face inainte de a cheltui o avere pe produse cosmetice inutile tenului tau, este sa dai o fuga la dermatolog. Acesta iti va spune ce tip de piele ai si te va indruma correct spre pasii ideali de ingrijire a tenului tau.

Hidrateaza-te corect si din abundenta!

Poate ca ai deja o crema hidratanta favorita, care a functionat perfect intreaga vara. si atunci de ce sa o schimbi? Pentru ca si anotimpul s-a schimbat! Temperaturile sunt mult mai scazute, iar tenul tau are nevoie de o mai mare protectie, de data aceasta impotriva vantului si frigului. Alege o crema hidratanta pe baza de ulei (de cocos, migdale, argan, jojoba, etc) in schimbul celei pe baza de apa.

Nu uita de razele UV!

Nu, protectia solara nu este aplicabila doar in timpul verii. Soarele “de iarna” – combinat cu stralucirea zapezii si vantul taios – poate sa deterioreze pielea si sa fie la fel de nociv ca si statul la plaja in cea mai fierbinte zi a lunii august.

Aplica o crema cu protectie solara cu spectru larg pe fata si pe maini cu aproximativ 30 de minute inainte de a iesi afara. Reaplica frecvent daca stai afara mai mult timp!

Da mainilor tale… o mana de ajutor!

Pielea de pe maini este mai subtire decat in alte parti ale corpului si are mai putine glande sudoripare. Acest lucru inseamna ca este mai greu sa iti pastrezi mainile hidratate, mai ales cand temperaturile sunt scazute si, de aceea, este indicat sa le protejezi, aplicand des crema hidratanta si purtand manusi atunci iesi afara.

Evita manusile si sosetele umede!

Daca planuiesti sa mergi la ski sau sa ai parte de o “baie” in zapada, asigura-te ca iti vei schimba manusile si sosetele umede imediat! Acestea pot irita pielea si pot cauza mancarime, rani sau chiar eczeme severe.

Mai multe pe csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii