A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830674.3372.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ai dintii strambi? Ce se intampla daca nu te tratezi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-05-2016, ora 09:14

Ai dintii strambi? Ce se intampla daca nu te tratezi

Articol de Cristian Amariei
Dantura cu probleme reprezinta un risc pentru intregul organism. Dintii strambi pot parea o simpla anomalie care deranjeaza din punct de vedere estetic, insa specialistii ne avertizeaza ca dantura imperfecta poate conduce la alte probleme, atat la nivelul danturii, cat si in ceea ce priveste alte organe ale corpului.

Potrivit medicilor dentisti, aproape jumatate din populatie se confrunta cu problema dintilor strambi si chiar a maxilarului sau mandibulei mai proeminente ori a danturii inegale.

„Aproape jumatate din populatie se confrunta cu problema danturii inestetice, adica a dintilor strambi, inghesuiti sau a maxilarului ori mandibulei proeminente. O alta problema a dintilor este si dantura inegala. In cazul acestor persoane, riscul de a forma placa bacteriana, precum si riscul aparitiei cariilor sunt mai mari, din cauza ca dintii sunt fie strambi, fie intre ei nu exista spatii libere, iar periajul este ineficient. Dintii drepti sunt mai usor de curatat, desigur”, explica medicul Oana Alexandra Omer, medic dentist specialist ortodontie.

Iata cateva dintre afectiunile care pot aparea din pricina malpozitiilor dentare:

1. Cariile - Faptul ca dintii nu sunt dispusi corepunzator, impiedica realizarea unei igiene orale optime care sa ne ajute sa evitam cariile si gingivita.

„Peste 50% dintre pacientii tratati prezinta grave probleme in ceea ce priveste cariile si afectiunile gingiei. Explicatia vine din imposibilitatea de a avea o igiena dentara corecta in cazul malpozitiei dintilor”, completeaza Dr. Oana Alexandra Omer.

2. Paradontoza - Este boala care poate conduce la pierderea totala a danturii. Aceasta este una dintre cele mai raspandite afectiuni ale cavitatii bucale, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Paradontoza se manifesta, cel mai adesea in jurul varstelor de 10-20 de ani, insa se poate instala si la varste mai inaintate, 35-40 de ani. Din punct de vedere statistic, trei sferturi din populatia lumii sufera de paradontoza.

Mai multe aici
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii