ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-01-2014, ora 16:09

Ai candidoza sau o boala cu transmitere sexuala? Vezi cum faci diferenta!

Articol de Madalina Irimia

Candidoza este mai mult neplacuta decat periculoasa si in general trece in cateva zile cu un tratament local. Insa inainte de a incepe tratamentul trebuie sa fii sigura ca ai candidoza si nu o boala mai grava cu transmitere sexuala. Vezi care sunt diferentele!

Evident, diagnosticul final il poate pune doar medicul ginecolog. Dar pana ajungi la control, iata cum iti poti da seama daca ai o banala candidoza sau o alta boala cu transmitere sexuala.

Simptomele pot fi asemanatoare si in candidoza, si in bolile cu transmitere sexuala. Insa difera cauzele si agentul patogen responsabil.

Candidoza vaginala este o boala foarte des intalnita si in general trece rapid cu un tratament antifungic local. Nu este considerata o boala cu transmitere sexuala pentru ca o poti face chiar si in lipsa contactului sexual. Candidoza este provocata de Candida Albicans, o ciuperca pe care toate femeile sanatoase o au in vagin. Problemele apar cand exista un dezechilibru al florei vaginale, iar Candida se inmulteste excesiv, provocand simptomele neplacute ale candidozei.

Integral pe unica.ro

     
Tag-uri: candidoza, boala, femei
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii