A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727562496.3677.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Afla de pe Facebook daca si cand te desparti de iubit
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-06-2014, ora 06:07

Afla de pe Facebook daca si cand te desparti de iubit

Articol de Madalina Irimia

Cercetatorii americani au descoperit ca viitorul unei relatii amoroase sta scris nu in stele, nu in cartile de tarot, ci pe Facebook. Vezi ce algoritm au dezvoltat pentru a face predictii cu privire la durata unei relatii dintre doua persoane care au cont pe faimoasa retea sociala.

Cercetatorii de la Universitatea Cornell si Facebook au descoperit ca durata unei relatii poate fi prevazuta in functie de forma retelei sociale a unei persoane.

Astfel studiul a aratat ca reteaua sociala a unei persoane poate dezvalui identitatea partenerului romantic si poate chiar sa prevesteasca daca relatia se apropie de sfarsit, potrivit New York Times.

Cercetatorii au folosit datele a 1,3 milioane de utilizatori Facebook, selectati aleatoriu dintre toti utilizatorii care indeplineau urmatoarele conditii: o varsta mai mare de 20 de ani, cu 50-2.000 de prieteni si care includeau numele partenerului in profilul lor.

Volumul de date analizat a fost urias: 379 de milioane de noduri si 8,6 miliarde de legaturi intre oameni diferiti care au conturi pe Facebook. Datele au fost folosite in mod anonim.

Pana acum se credea ca numarul de cunostinte comune ale unui cuplu arata gradul lor de apropiere si tipul relatiei pe care cei doi parteneri o au.

In urma studiului realizat recent, cercetatorii au descoperit ca un indicator mult mai bun era ceea ce specialistii numesc „dispersiunea".

Acest termen vag se refera la reteaua formata din cunostintele comune, dar si necomune ale celor doi parteneri, sub forma unei diagrame ca o panza de paianjen.

Un grad mare de dispersiune are loc atunci cand prietenii comuni ai cuplului nu sunt conectati foarte bine intre ei. Astfel, reteaua de cunostinte este mai mare si cei doi parteneri au mai multe lucruri de descoperit unul la celalalt.

Un cuplu care formeaza o relatie declarata si care nu are o rata mare a dispersiunii pe Facebook este cu 50% mai predispus sa se desparta in urmatoarele doua luni decat un cuplu cu dispersiune mare, au descoperit cercetatorii in urma acestui studiu.

Deci data viitoare cand cunosti un tip nou, ai grija sa aveti cat mai multi prieteni pe Facebook care nu se cunosc intre ei. Sau, cel putin asa recomanda cercetatorii americani care au realizat acest studiu, pentru a avea o relatie de iubire de durata, cu sanse de reusita.

Sursa: unica.ro

Foto: picasaweb.google.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii