ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-02-2012, ora 09:05

Afla de ce noul World Trade Center nu va fi doborat niciodata!

Articol de Cristian Amariei

Proiectul de constructie al noului World Trade Center este in derulare, iar americanii vor folosi tehnologii militare pentru a se asigura ca niciunul dintre cele patru turnuri care vor fi ridicate sa nu fie doborat vreodata.

Au trecut mai bine de zece ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, atunci cand turnurile gemene au fost distruse de teroristii lui Osama bin Laden. Americanii s-au pus la treaba imediat, iar Larry Silverstein, realizatorul noului World Trade Center, a declarat ca acesta va fi chiar mai sofisticat si mai impresionant decat turnurile disparute. Complexul, care va cuprinde patru turnuri, va avea in vedere mediul, spatiile comerciale, mijloacele de transport si securitatea.

In ceea ce priveste securitatea, New York Post scrie ca Autoritatea Portuara din New York si New Jersey care ridica cladirile, va introduce o tehnologie militara ce are la baza camere video inteligente capabile sa scaneze fețele oamenilor si retina pentru a le compara intr-o baza de date. Nu vor lipsi nici senzorii cu infrarosu si cei de detectare a caldurii si a radiaților.

Calculatoare capabile sa urmareasca comportamentul oamenilor si schimbari neobisnuite ii vor ajuta pe oamenii de securitate sa depisteze orice atacator. Spre exemplu, acestea vor suna alarma daca o persoana abandoneaza un bagaj pe strada, unde nu ar trebui, sau daca cineva are miscari bruste sau neobisnuite. Acest sistem de securitate al World Trade Center, despre care se estimeaza ca va costa zeci de milioane de dolari, va fi conectat la cel al poliției din New York (NYPD), care are, la randul ei, camere si scanere in tot orasul.

Larry Silverstein si ceilalti responsabili ai proiectului considera ca lucrarile vor fi gata in 2016.

Autoritatea Portuara, proprietarul initial al proiectului, si-a luat angajamentul de a construi World Trade Center 1, un zgarie nori de 104 etaje (din care au fost ridicate 90 pana acum), iar compania Silverstein Properties se ocupa de ridicarea celor 72 de etaje ale World Trade Center 4 (pana acum au fost construite 54 de etaje). Ambele au termen de finalizare anul viitor. Baza turnului cu numarul 2 este si ea in constructie, fara a fi stabilit un termen limita.

Constructia World Trade Center 3, care ar fi trebuit sa fie a treia cea mai inalta cladire office din complex, cu 80 de etaje, s-ar putea opri la etajul sapte, in cazul in care nu vor fi gasiti mai multi chiriasi, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate discutiilor.(capital.ro)

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii