A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719757821.9309.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Afectiunea ascunsa care te duce des la frigider
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-08-2013, ora 12:12

Afectiunea ascunsa care te duce des la frigider

Articol de Madalina Irimia

Oamenilor care simt ca le este foame chiar si dupa ce au luat masa le-a fost gasita explicatie stiintifica la aceasta stare total nebinevenita, care duce mai mereu la obezitate.

Persoanele care au doua copii a unei gene modificate, a unei variatii genetice, sunt de doua ori mai predispusi sa li se faca foame dupa ce au mancat, spune profesorul doctor Rachel Batterham, de la University College London. Mai mult, una din sase persoane are FTO, adica cele doua copii ale genei modificate, care da senzatia de foame chiar si dupa masa. Profesorul Batterham si o echipa de cercetatori americani au descoperit ca aceasta caracteristica genetica poate fi de vina pentru cazurile de copii obezi sau pentru situatiile acelor oameni care au fost grasi, pur si simplu, toata viata, in ciuda tuturor eforturilor de slabire.

Potrivit descoperirilor oamenilor de stiinta, FTO este cel mai intalnit factor genetic care favorizeaza supraponderabilitatea si obezitatea. In opinia profesorului Batterham, un miliard de oameni de pe glob au cele doua copii ale genei modificate si asociate cu obezitatea, cu alte cuvinte, ori risca sa devina obezi, ori sunt deja obezi.

Prezenta FTO in codul genetic al unei persoane este esential in mentinerea greutatii corporale, pentru ca aceasta dubla variatie genetica face ca corpul sa secrete grelina, supranumita “hormonul foamei”, chiar si dupa terminarea mesei. In mod normal, acest hormon este secretat in cantitati semnificative o data la cateva ore, in functie de cum si-a consumat organismul resursele primite la masa precendenta.

Detalii pe lyla.ro

Foto: thehungrygoddess.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii