A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664397.8123.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Aerul conditionat: mituri, pericole si avantaje
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-07-2015, ora 10:11

Aerul conditionat: mituri, pericole si avantaje

Articol de Madalina Irimia
In vremuri precum cele pe care le traim de cateva zile – insuportabil de calduroase – reflexul normal este sa calmam termometru cu ajutorul aerului conditionat.

Nicio alta inventie nu ar fi putut fi mai binevenita…

Doar ca, folosit in mod abuziv, iti poate face mai mult rau decat bine.

Aerul conditionat - AVANTAJE

Totodata, aerul conditionat reprezinta un plus si pentru sanatate. Cardiacii si batranii pentru care o zi caniculara este o amenintare reala pot trece cu succes peste aceasta provocare daca stau intr-un loc racit cu aer conditionat.

„Simptomatologia rinitei alergice se poate ameliora datorita filtrelor, in special a filtrelor pe baza de hartie folosite la aparatele de aer conditionat”, spune dr. Sandra Alexiu, medic primar medicina de familie.

Insa aparatele de aer conditionat nu indeparteaza doar caldura. Folosirea lor rationala duce la prevenirea poluarii, a prafului, polenului, implicit a alergiilor, crizelor de astm si bolilor respiratorii asociate poluarii. Se recomanda pacientilor cu astm sa aiba aer conditionat.

Totusi, aerul conditionat prezinta si pericole, mai ales daca aparatul nu este intretinut cum se cuvine.

Aerul conditionat - PERICOLE SI MITURI

Dezvoltarea sistemelor de aer conditionat a fost insotita de explozia cazurilor de infectii la nivelul amigdalelor si urechilor (otita, rinita). Aceste afectiuni medicale sunt in general cauzate de folosirea in exces si mai ales a unor aparate de aer conditionat care nu sunt bine intretinute, care prezinta un pericol pentru sanatate.

Astfel, este posibil sa te alegi cu o raceala de la ele, dar nu din cauza curentului, cum se crede in mod obisnuit, ci din cauza microorganismelor care se strang in aparat (bacterii, virusi, ciuperci, intr-un aparat de aer conditionat poti sa gasesti toata gama de patogeni). Poti face gripa si alte infectii ale tractului respirator, otita, dar si boli mai putin cunoscute.
intr-o serie de componente ale aparatului de aer conditionat, din cauza umiditatii si temperaturii ridicate, se pot dezvolta agenti patogeni cu mare capacitate de contaminare pentru oameni, generand astfel diverse afectiuni ale aparatului respirator: pneumonii, bronsite, diferite viroze etc. Daca filtrele de aer ale aparatului sunt necuratate corespunzator, germenii prezenti aici pot cauza conjunctivite virale, iar daca sunt inhalati, pot provoca rinite alergice sau astm.

Se considera ca una dintre cauzele paraliziei faciale Bell (periferica, la nivelul unei semifete) ar putea fi expunerea la aer conditionat. De asemenea, se poate induce fibromialgia (afectiune medicala cronica, ce se caracterizeaza prin durere difuza si sensibilitate in muschi si tesutul moale).

Continuarea pe csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii